OMS: "Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pandemie"

J.P.
Internaţional / 28 decembrie 2020

"Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pandemie"

Pandemia de coronavirus nu va fi ultima pandemie, iar încercările de îmbunătăţire a sănătăţii umane sunt "sortite eşecului" fără a aborda schimbările climatice şi bunăstarea animalelor, avertizează şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform Digi24.

Tedros Adhanom Ghebreyesus condamnă "miopia" care persistă în a cheltui bani fără a ţine seama de izbucnirea unei epidemii şi a nu face nimic pentru a ne pregăti pentru următorea. El spune că este timpul să învăţăm lecţiile din pandemia COVID-19.

"De prea mult timp, lumea a operat un ciclu de panică şi neglijenţă. Aruncăm bani într-un focar şi, când se termină, uităm de asta şi nu facem nimic pentru a-l împiedica pe următorul. Acest lucru este periculos de miop şi dificil de înţeles", a spus şeful OMS.

Primul raport anual al Global Preparedness Monitoring Board din septembrie 2019 privind disponibilitatea mondială pentru urgenţe sanitare, publicat cu câteva luni înainte de izbucnirea pandemiei, sublinia că planeta nu era pregătită pentru potenţiale pandemii devastatoare.

"Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pandemie, iar epidemiile sunt o realitate a vieţii", a mai spus Tedros, potrivit Le Figaro.

"Pandemia a scos în evidenţă legăturile dintre sănătatea oamenilor, animale şi planetă", a adăugat el.

"Orice efort de îmbunătăţire a sănătăţii umane este condamnat dacă nu abordează interfaţa critică dintre oameni şi animale şi ameninţarea existenţială a schimbărilor climatice, care face ca pământul nostru să fie mai puţin locuibil", a spus el.

Consecinţe pe termen lung

Noul coronavirus a ucis cel puţin 1,75 milioane de oameni şi aproape 80 de milioane de cazuri au fost înregistrate de la izbucnirea focarului în China, în decembrie anul trecut, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP.

"În ultimele 12 luni, lumea noastră a fost dată peste cap. Impactul pandemiei depăşeşte cu mult boala însăşi, cu consecinţe de anvergură pentru societăţi şi economii", a adăugat Tedros.

El a mai precizat că această criză a coronavirusului nu ar fi trebuit să fie o surpriză, având în vedere avertismentele repetate.

"Trebuie să învăţăm cu toţii lecţiile pe care ni le oferă pandemia", a adăugat el.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bate câmpii Tedros cu grație, amestecând în aceeași găleată pandemia + animalele sălbatice + pinguinii din Creta și încălzirea globală. Adică o varza globalistă propagandistică.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb