OMS NE ARATĂ CARENŢELE ÎN COMBATEREA PANDEMIEI Rată mică de vaccinare, absenţa unui plan clar de acţiune, comunicare ineficientă

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 4 noiembrie 2021

Rată mică de vaccinare, absenţa unui plan clar de acţiune, comunicare ineficientă

Numai 21% dintre persoanele cu vârsta de peste 80 de ani sunt vaccinate în ţara noastră, la 10 luni de la demararea campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid 19, a afirmat, ieri, Heather Papowitz, managerul de criză pentru România al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

"Cei mai vulnerabili au cea mai mică acoperire vaccinală şi rămân la risc crescut de infecţie şi la boală, care duce la complicaţii şi, din nefericire, la deces. Foarte importante sunt locurile de muncă care trebuie să fie organizate în aşa fel încât să reducă riscul de transmitere, să fie sigure pentru angajaţi şi acelaşi lucru trebuie să existe şi pentru şcoli. (...) Vaccinarea rămâne principala măsură, ea trebuie să protejeze mai ales categoriile vulnerabile şi există evidenţe, inclusiv în România, că în general, în formele complicate care ajung la terapie intensivă, sunt persoanele nevaccinate. (...) Dacă vrem să prevenim noi valuri de infecţie, vaccinarea rămâne, din păcate, dar şi din fericire pentru că avem vaccin, singura soluţie", a arătat Heather Papowitz.

După ce a analizat, timp de două săptămâni, situaţia din ţara noastră, perioadă în care s-a întâlnit cu reprezentanţi ai medicilor de familie, ai spitalelor, precum şi din alte sectoare de activitate, managerul de criză al OMS recomandă întocmirea unui plan de combatere a pandemiei, cu obiective şi elemente clare.

"Cred că toată lumea este interesată să găsească soluţii, începând de la nivel comunitar până la instituţii guvernamentale (...) şi doreşte într-un fel sau altul să fie parte a soluţiei. Cel mai important este să aducem la masa discuţiilor toţi actorii, astfel încât să existe un plan şi o voce pentru controlul pandemiei. Trebuie să existe un plan de acţiune foarte clar, cu obiective foarte clare, cu elemente care ţin de responsabilităţile fiecăruia şi care să fie aplicat la nivel de decizie. Prima dată trebuie să oprim acest val şi să reducem nivelul înalt al mortalităţii", a spus Heather Papowitz.

Reprezentanta OMS a precizat că un rol important în această pandemie îl are comunicarea şi a menţionat că tratamentul pacientului pleacă de la domiciliul acestuia, de la asistenţa medicală primară.

"Important este ca să nu ajungem în situaţia în care viaţa pacienţilor este în pericol. Cel mai important, în momentul de faţă, este sistemul de acordare a asistenţei medicale primare, care trebuie să fie implicat în detectarea cât mai precoce a bolii, să asigure testarea şi să facă consiliere în ceea ce priveşte vaccinarea. Deci rolul medicinei de familie, medicinei ambulatorii, este foarte important, pentru că, dacă pacientul apelează repede şi trebuie educat în sensul acesta, la medicul de familie, trebuie să găsească o soluţie de diagnostic şi o soluţie terapeutică la medicul de familie. Este important să-i protejăm în primul rând pe cei vulnerabili şi pentru aceasta există aceste măsuri de sănătate publică - distanţarea, purtarea măştii", a concluzionat Heather Papowitz.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Oare, de ce-a venit la Bucuresti, evreica asta satanista? Pt ca vrea sa inghita pe nerasuflate niscaiva "placute suedeze"?

    Numai 21% dintre persoanele cu vârsta de peste 80 de ani sunt vaccinate în ţara noastră

    -  

    Exact grupa de varsta cu cel mai mare risc de forma severa de covrig, are cea mai mica acoperire cu vaccin anti covrig. 

    Mai mult, aceasta este exact grupa de varsta cu cel mai mic risc de efecte secundare asociate vaccinurilor anti covrig, 

    - atat pe termen scurt (inclusiv urmare a faptului ca mare parte dintre ei iau anticoagulante pentru patologia cronica anterior diagnosticata, prin urmare riscul de tromboza hemoragica asociat proteinei S, generate de vaccinul anti covrig este minim) 

    - cat si termen lung (avand peste 80 de ani, "termen lung" este ... doar o speranta nevalidata statistic) 

    Intre timp, se practica cu indarjita nesabuinta dezbinarea populatiei si sunt pusi la colt si conditionati de prezenta unor documente cei tineri, care au risc relativ minor spre infim de forma severa de covrig. 

    Intre timp, in Olanda, tara cu 84% din populatie complet vaccinata anti-COVID (vezi articol Bursa de ieri), cazurile nou diagnosticate de COVID cresc vertiginos.

    Totul e complet logic, nu? 

    1. "In Olanda, tara cu 84% din populatie complet vaccinata anti-COVID (vezi articol Bursa de ieri), cazurile nou diagnosticate de COVID cresc vertiginos."

      Nici in Olanda, nici in Romania, problema majora nu o reprezinta numarul de infectari, ci numarul de cazuri grave rezultate in urma infectarilor. Mai pe inteles, nimanui nu ii pasa daca tu faci Covid si iti curge nasul, dar ne pasa tuturor daca faci complicatii si ajungi la terapie intensiva, pentru ca acolo ocupi patul unui bolnav care chiar are nevoie de servicii de urgenta pentru ca e batran sau bolnav cronic sau victima unui accident, in timp ce tu ai fi putut evita foarte usor sa ajungi in situatia aia vaccinandu-te.  

      Deci da, totul e complet logic.  

      Ai citit articolul de ieri din Bursa referitor la Olanda?

      Daca ai fi citit si inteles articolul, nu ai mai fi comentat: " Mai pe inteles, nimanui nu ii pasa daca tu faci Covid si iti curge nasul" 

      E clar ca in Olanda le pasa din moment ce premierul lor, Rutte, a anuntat reintroducerea de restrictii. Asta in ciuda faptului ca au 84% din populatie complet vaccinata. 

      Daca "nimanui nu ii pasa", cum zici tu, atunci de ce olandezii introduc restrictii in conditiile in care au practic toata populatia vaccinata? 

      La ce procent de populatie vaccinata ar trebui sa ajunga Olanda, dupa parerea ta, ca premierul Rutte sa nu mai fie nevoit sa reintroduca restrictii urmare a cresterii galopante a noilor cazuri de COVID?

      Mai pe intelesul tau, Mike: citeste, gandeste, apoi comenteaza. 

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3349
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9683
Gram de aur (XAU)Gram de aur407.8725

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb