OMV va construi o centrală electrică pe bază de gaze naturale în Turcia

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 august 2008

OMV va construi o centrală electrică pe bază de gaze naturale în Turcia

Compania OMV îşi consolidează activităţile în sectorul producţiei de electricitate pe bază de gaze naturale. După demararea lucrărilor la centrala electrică pe bază de gaze a rafinăriei Petrom de la Petrobrazi (Româ-nia), cu o capacitate de 860MW, şi planificarea unei centrale electrice pe bază de gaze la Haiming (Germania), OMV face un nou pas către integrarea lanţului valoric al producţiei de gaze naturale în procesul de generare a electricităţii: OMV Power International, compania subsidiară a OMV Gas & Power GmbH, a semnat un acord pentru achiziţionarea unei participaţii de 60% în cadrul companiei turceşti Borasco Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.S..

Borasco Elektrik, companie ce activează în domeniul producţiei şi distribuţiei de electricitate, va construi o centrală electrică pe bază de gaze naturale, cu o capacitate de 890 MW, în localitatea Samsun, de pe coasta turcească a Mării Negre, urmând să comercializeze energia electrică produsă pe piaţa din Turcia. Locaţia noii centrale se află în apropierea terminalului gazoductului Blue Stream, acest lucru fiind un factor esenţial în vederea siguranţei aprovizionării cu gaze. Acordul a fost ratificat de către autoritatea de reglementare din Turcia, EMRA, la 30 iulie 2008, şi de autorităţile Uniunii Europene în domeniul competiţiei, la 19 august 2008. Construcţia este prevăzută să înceapă anul acesta, centrala urmând să devină operaţională spre sfârşitul anului 2010. Valoarea totală a investiţiei este estimată la aproximativ 500 milioane euro.

Werner Auli, membru al Comitetului Executiv al OMV, res-ponsabil cu activitatea de Gaze Naturale şi Energie, a declarat: "Pătrunderea pe piaţa din Turcia constituie un alt pas important în procesul de integrare a gazelor naturale în producţia de energie, alături de proiectele din România şi Germania. Piaţa de energie din Turcia cunoaşte o rată de creştere puternică, de circa 10% pe an. Pentru acoperirea acestei cereri ridicate sunt necesare noi centrale electrice. Prin acest proiect, vom ajuta la consolidarea siguranţei aprovizionării în Turcia". Centralele electrice moderne pe bază de gaze naturale, cu emisii reduse şi eficienţă ridicată, devin tot mai importante din pers-pectiva aspectelor de mediu.

Partenerii OMV în cadrul investiţiei la Borasco Elektrik sunt Turcap Investments B.V., subsidiară a Lehman Brothers Holdings Inc., furnizor mondial de servicii financiare, (25%) şi Metcap Enerji Yatirimlari San ve Tic A.S. (15%), companie controlată de industriaşul turc Celal Metin.

După intrarea pe piaţa din Turcia în urmă cu doi ani, prin achiziţionarea unei participaţii în cadrul Petrol Ofisi (participaţia curentă a OMV: 41,30%), compania turcească lider în segmentul comercial şi de vânzări, OMV marchează acum un nou punct de referinţă, prin pătrunderea pe piaţa turcească de electricitate, consolidându-şi astfel prezenţa în regiune.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb