OPCOM a lansat produsul local de 15 minute în tranzacţionarea continuă intrazilnică

Comunicate de presă / 1 februarie 2021

Pe data de 31 ianuarie 2021, OPCOM a lansat produsul de 15 minute pentru tranzacţionare locală pe Piaţa intrazilnică, conform unui comunicat remis redacţiei.

Procesul de lansare a noului produs a decurs fără probleme, în primele ore după lansare fiind deja încheiate primele tranzacţii pentru următoarea zi de livrare, 01 februarie 2021.

Oferirea posibilităţii de tranzacţionare a produsului local de 15 minute în zona de ofertare România este de aşteptat să sporească posibilităţile de gestionare a dezechilibrelor de către participanţii la piaţă, mai aproape de timp real.

Participanţii la piaţă, Transelectrica şi Părţile responsabile cu echilibrarea au sprijinit acest proces, de tranzacţionare şi notificare a tranzacţiilor stabilite pe produsul local de 15 minute, suplimentar produsului transfrontalier de 60 de minute operaţional începând cu data de 19 noiembrie 2019, moment care a deschis noi orizonturi pentru Piaţa intrazilnică prin creşterea potenţialului de dezvoltare a lichidităţii, în beneficiul pieţei din România în ansamblul său.

În urma acestei realizări, data finală urmând să fie anunţată în zilele următoare, OPCOM va lansa produsul transfrontalier de 15 minute în tranzacţionare continuă intrazilnică pe graniţa România-Ungaria, ca parte a unui proces de expansiune transfrontalieră a produsului de 15 minute în cadrul proiectului Cuplării unice a pieţelor intrazilnice (SIDC), proces care implică, împreună cu Transelectrica şi OPCOM, Operatorul de transport şi sistem, MAVIR, şi Operatorul pieţei de energie electrică desemnat, HUPX, din Ungaria. Acest produs transfrontalier de 15 minute va deveni operaţional în completarea produsului transfrontalier orar aflat în prezent în tranzacţionare, constituind un alt pas important în direcţia extinderii pieţei unice europene intrazilnice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb