OPINII Felul în care te exprimi la interviul de angajare contează

Miscellanea / 9 noiembrie 2021

Felul în care te exprimi la interviul de angajare contează

Interviul de angajare îţi oferă posibilitatea să afli mai multe despre un angajator, dar şi să te pui într-o lumina bună, indiferent de ce ai trecut în CV. Astfel, e important să fii atent la felul în care spui lucrurile. Anumite expresii nepotrivite te pot descalifica. Iată care sunt acestea!

Frazele pe care ar fi bine să nu le foloseşti la interviu

"Nu mai suportam să lucrez cu fostul manager"

Fie că ai demisionat sau ai fost concediat de la jobul anterior, un recrutor doreşte să cunoască motivul pentru care vrei să faci o schimbare. Când sunt puşi în faţa unei astfel de situaţii, mulţi candidaţi sunt tentaţi să-şi descarce frustrările pe care le-au avut la jobul anterior. E important să fii atent la cât de transparent expui motivele, dar şi la felul în care le menţionezi. Angajatorul este foarte sensibil faţă de modul în care vorbeşti despre fostul job, fostul manager, chiar şi despre mediul de lucru în care ai lucrat.

Pe de altă parte, răspunsurile pozitive la întrebările referitoare la fostul angajator pot oferi intervievatorului încrederea că vei fi un element important din cultura organizaţională. Spre exemplu, poţi folosi această exprimare: "M-am bucurat de timpul petrecut la fostul job, dar îmi doresc să aplic abilităţile şi experienţa pe care le-am dobândit într-o poziţie de supervizare. Din păcate, angajatorul meu actual nu are niciun astfel de post disponibil".

"Jobul meu este totul pentru mine"

Este bine să fii motivat pe parcursul interviului, să arăţi entuziasmul şi dorinţa de a lucra într-o companie, însă nu trebuie să exagerezi şi să dai impresia unui workaholic. Pentru a a-ţi arăta motivaţia, înlocuieşte astfel de fraze excesive cu prezentarea rezultatelor pe care le-ai avut lucrând la proiectele anterioare.

"Care este valoarea tichetelor de masă?"

Negocierea salariului este ceva natural în procesul de recrutare, însă să întrebi despre valoarea tichetelor de masă, asigurarea de sănătate sau alte beneficii, încă de la prima discuţie, până să te cunoască angajatorul, îţi poate crea imaginea unui candidat care-şi vede numai de propriul confort.

Ar fi bine să aştepţi până când vei primi o ofertă de muncă, înainte de a începe negocierile. Poţi menţiona această conversaţie spre sfârşitul interviului. Spre exemplu, poţi încheia discuţia cu: "Aştept cu nerăbdare să aud mai multe despre beneficii şi compensaţii în timpul următoarei noastre conversaţii."

"Pot să am propriul meu birou?"

Dacă nu-ţi place să lucrezi într-un open space, ar fi bine să abordezi acest subiect într-un mod cât mai discret. Decât să întrebi dacă poţi lucra într-un birou separat, mai bine interesează-te câte persoane lucrează în open space şi dacă există posibilitatea să lucrezi de acasă sau din orice alt loc în care îţi este confortabil. Totodată, poţi spune de ce nu iubeşti să lucrezi în spaţii cu mulţi colegi. Poate fi vorba despre faptul că-ţi este greu să te concentrezi.

Din ce perspectivă priveşti lipsa experienţei

Dacă eşti proaspăt absolvent şi nu ai experienţa necesară în CV, încearcă să te concentrezi asupra punctelor forte pe care le vei aduce în noul rol şi asupra modului în care experienţa şi abilităţile pe care le ai vor adăuga valoare companiei. Când răspunzi la întrebări despre experienţa relevantă, asigură-te că menţionezi abilităţile transferabile care vor fi benefice pentru noul rol, cum ar fi abilităţile de comunicare, organizare sau gestionare a timpului.

În cadrul unui interviu, fie că este pentru un job în IT, fie pentru unul în orice alt domeniu, frazele pe care le spui trebuie cântărite cu atenţie şi trebuie evitată orice afirmaţie care îl poate pune pe angajator într-o situaţie delicată. Dacă încă nu ai fost chemat la un interviu în IT, poate că ai nevoie de un curs de formare. Spre exemplu, eJobs România îţi pune la dispoziţie cursuri gratuite, printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European, parte a programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. În funcţie de abilităţile tale poţi fie cursul cursul de tester, ideal dacă eşti atent la detalii şi la identificarea erorilor în site-uri sau cursul de Programator Java, ideal dacă ai înclinaţie spre design.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb