Opoziţia bate în retragere: amână suspendarea lui Băsescu

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 18 februarie 2011

Opoziţia bate în retragere: amână suspendarea lui Băsescu

După ce au anunţat că vor să iniţieze procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, anunţând chiar şi termene pentru aceasta, acum, partidele de opoziţiei bat în retragere şi susţin că, deocamdată, nu discută despre acest proces.

Secretarii generali ai PSD şi PNL, Liviu Dragnea şi Radu Stroe, au declarat, ieri, că deocamdată în Uniunea Social Liberală (USL) nu se discută posibilitatea iniţierii procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

Dragnea a declarat, răspunzând unei întrebări, că liderii USL nu vor discuta, la întâlnirea săptămânală de lunea viitoare, despre suspendarea preşedintelui Băsescu. Întrebat pe aceeaşi temă, Stroe a răspuns: "Nici vorbă!".

Declaraţia celor doi vine după ce preşedintele fondator al PC, vicepreşedintele Senatului, Dan Voicules-cu stabilise ca termen pentru suspendarea preşedintelui data de 25 martie 2011, demersul fiind împărtăşit de mai mulţi lideri ai USL.

De asemenea, secretarul general al PSD s-a arătat rezervat şi în ceea ce priveşte posibilitatea ca USL să iniţieze o moţiune de cenzură după Congresul UDMR, pentru demiterea Guvernului.

Liviu Dragnea a declarat, citat de Mediafax: "Vom discuta la momentul potrivit. Nu mai vreau să discutăm despre eventualităţi, posibilităţi, oportunităţi. Când vom avea convingerea că o moţiune de cenzură va avea şanse de reuşită, atunci o vom depune".

Mai mult decât atât, nici înlocuirea premierului Emil Boc cu un independent nu pare o soluţie pe placul opoziţiei. "Numirea unui premier independent la conducerea Guvernului, în momentul de faţă, ar fi un dezastru pentru ţară, pentru că nu va avea suport politic", a declarat, ieri, vicepreşedintele PSD, senatorul Ilie Sârbu.

Potrivit Agerpres, Ilie Sârbu a declarat: "Eu am participat, în 2009, la întâlnirile coaliţiei în Guvern şi ştiu cum se puneau problemele, dacă vine un premier independent. Boc, care este preşedintele partidului, şi nu a putut să-şi impună, de nenumărate ori, punctul de vedere. Dacă vine un tehnocrat, el poate că ştie meserie şi este foarte bun, dar nu are suport, mai ales când va ajunge să atingă toate domeniile şi să-i afecteze la buzunar pe toţi cei care-i dau suport. Este o mare problemă. Iar Mugur Isărescu nu cred că va accepta o astfel de numire, deoarece nu văd că ar putea fi < valetul > domnului Traian Băsescu, care să execute ordinele preşedintelui".

În opinia senatorului PSD Gavril Mârză, unui guvern cu un premier independent este o calcealma: "Guvern cu un independent este o caceal-ma. Catastrofa guvernării nu poate fi pusă în cârca unui tehnocrat. Să răspundă până la capăt PDL şi cu partidele de guvernare".

Deputatul PNL Mihai Voicu a apreciat că nominalizarea unui premier tehnocrat nu va schimba cu nimic "soarta românilor" atâta vreme cât politica sectorială va fi aceeaşi prin menţinerea miniştrilor democrat-liberali. În opinia sa, soluţia ar fi ca Guvernul Boc să plece de la putere "împreună cu PDL".

Boc: Voi lua o decizie privind candidatura la şefia PDL, după şedinţa CNC

Premierul Emil Boc a declarat, ieri, că va lua o decizie privind candidatura la funcţia de preşedinte al PDL pentru un nou mandat după Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) al partidiului, relatează Mediafax. Boc a declarat, într-o conferinţă de presă la Cluj: "Voi lua o decizie privind candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al PDL după ce se lansează competiţia oficială pentru conducerea PDL în CNC. Încă nu am avut CNC. În intervalul de timp după CNC pus la dispoziţie, voi lua o decizie".

Legat de discuţiile din partid privind separarea funcţiei de premier de cea de preşedinte al PDL, Emil Boc a afirmat că acestea sunt "sănătoase" şi că este "firesc" să fie o dezbatere pe această temă: "Vom vedea cum se va finaliza dezbaterea. Vom vedea care e punctul de vedere al partidului". CNC, programat iniţial pentru sâmbătă, a fost amânat pentru data de 5 martie.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dl Voiculescu s-a pripit putin avansand daia de 25.03.11 ca fiind a decizoeo luate pentru finalizarea hotararii de suspendare a sefului actual de stat de catre opozitie. este de dorit ca o decizie finala in acest sens sa nu se faca publica decat ,exclusiv, dupa consumarea actiunii respective! n acest scop este bine ca actiunea de atragere a udmr-ilor langa usl-asi sa fie o reusita deplina. Punand guvernul in fata unei situatii implinite si stimuland efectul surpriza fata de adversarii politici. N-ar fi rau ca sa se stimuleze adversarii gruparii Udrea -Cocos-Falca din PDL! cfm regulii -dusmanii dusmanilor mei sunt prietenii mei!- Trebuie actionat cu mare finete politica si mai ales fara declaratii pripite deoarece cfm zicalei , pisica ce are clopotei, nu prinde soareci!

    1. Din motive tehnice,in opinia 1 s-au strecurat cateva greseli gramaticale pe care autorul opiniei si le asuma. Cu scuzele de rigoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb