Oracle România şi-a deschis un nou sediu pentru Centrele sale de Servicii şi Tehnologie din Bucureşti, astfel că, la ora actuală, corporaţia americană de software deţine 10 centre în ţara noastră, ce constituie nuclee de activitate la nivel global. Acestea furnizează servicii de suport şi consultanţă pentru clienţii şi partenerii săi din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), dar şi din întreaga lume. Cu peste 350 de angajaţi, aceste centre acoperă servicii precum suport tehnic pentru utilizatorii de soluţii Oracle, administrarea resurselor şi asigurarea suportului pentru partenerii săi din zona EMEA, dezvoltare software, servicii de reînnoire a contractelor de suport tehnic, vînzarea de produse şi servicii de instruire pentru regiunea EMEA.
Oferta "Oracle" este prezentă pe piaţa românească din anul 1992, dar primele Centre de Servicii şi Tehnologie au fost deschise la Bucureşti în februarie 2004, moment ce a reprezentat o dezvoltare majoră pentru "Oracle Româ-nia", devenit astfel unul dintre centrele cheie de afaceri care susţin activităţile globale ale corporaţiei.
Safra Catz, preşedinte şi director financiar al corporaţiei "Oracle", consideră că România reprezintă o prioritate în planul investiţiilor datorită nivelului educaţional prin care s-a făcut remarcată. Domnia sa afirmă: "Datorită specialiştilor extrem de activi şi motivaţi care oferă servicii de suport tehnic şi de consultanţă pentru clienţii şi partenerii noştri, centrele < Oracle > din România se numără printre cele mai importante din regiunea EMEA."
În cadrul unei întîlniri pe care ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Zsolt Nagy, a avut-o cu doamna Safra Catz, la sfîrşitul săptămînii trecute, au fost puse în discuţie aspecte legate de încrederea pe care compania "Oracle" a acordat-o pieţei româneşti, valorificarea inves-tiţiilor în zona de business atît în sectorul privat, cît şi în sectorul de stat, utilizarea experienţei "Oracle" în sectoare cheie pentru procesul de aderare a României la Uniunea Europeană. "Investiţiile masive ale companiei < Oracle > în sectorul românesc de IT&C reprezintă încă o dovadă a faptului că mediul de afaceri din România este stabil şi oferă toate condiţiile necesare dezvoltării unei afaceri de succes", a declarat ministrul Zsolt Nagy, cu ocazia inaugurării "Oracle Tower".
Amintim că, în 2004, Guvernul României a semnat cu "Oracle" un memorandum, stabilind un parteneriat strategic privind dezvoltarea şi promovarea Societăţii Informaţionale în Româ-nia. În baza acestui memorandum Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Ministerul Educaţiei şi "Oracle" s-au angajat să coopereze pentru introducerea programelor Oracle Internet Academy ("OIA") şi Oracle Workforce Development ("OWD"). Parteneriatul public-privat iniţiat cu aceas-tă ocazie vizează şi dezvoltarea unui program pentru transferul direct de know-how pentru cele mai noi tehnologii către specialiştii angajaţi în sectorul public din domeniul IT.