Orange continuă investiţia în digitalizarea României cu 264,6 milioane euro pentru noi licenţe de frecvenţe radio

F.D.
Companii / 15 noiembrie 2022

Orange continuă investiţia în digitalizarea României cu 264,6 milioane euro pentru noi licenţe de frecvenţe radio

Orange continuă investiţiile în transformarea digitală a României şi, în urma finalizării licitaţiei de spectru organizate de ANCOM, anunţă că a câştigat dreptul de a utiliza 220 MHz în frecvenţele 700 MHz, 1500 MHz şi 3400-3800 MHz. Spectrul dobândit va contribui, în următorii 25 de ani, la dezvoltarea celor mai noi tehnologii în reţelele Orange şi la inovaţiile viitoare în comunicaţiile mobile naţionale, care vor oferi clienţilor cea mai bună calitate a serviciilor, acoperire şi conectivitate la cele mai înalte standarde, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, în urma licitaţiei, Orange devine operatorul din România cu cel mai mare portofoliu de spectru, care îşi asumă cele mai multe obligaţii de acoperire a teritoriului national. Prin acest efort, Orange reconfirmă poziţia de lider în calitatea serviciilor mobile şi fixe, precum şi ambiţia de a fi alegerea #1 pentru soluţii sustenabile de conectivitate şi servicii digitale integrate. În acelaşi timp, devine operatorul cu cele mai mari investiţii în infrastructura de comunicaţii locală, taxele de licenţă, pentru achiziţionarea acestor drepturi pe 25 de ani, ridicându-se la 264,6 milioane euro. Toate acestea arată angajamentul pe termen lung al Orange în România şi constituie o importantă contribuţie la dezvoltarea mediului economic local.

După ce a fost primul operator din Grupul Orange ce a lansat serviciul 5G, Orange a dezvoltat un ecosistem de conectivitate 5G, cu cel mai amplu portofoliu de terminale, servicii pentru clienţi rezidenţiali şi companii, dar şi un hub de inovaţie în laboratorul 5G din Bucureşti, arată sursa citată.

Reţeaua Orange 5G este prezentă astăzi în 20 de oraşe din România, reţeaua 4G acoperă 98,49% din populaţia ţării şi 100% din populaţia urbană, fiind prezentă în peste 13.000 de localităţi, în timp ce peste 9.200 de localităţi beneficiază de prezenţă 4G+. Frecvenţele de spectru obţinute în benzile de 700 MHz şi 1500 MHz vor permite Orange creşterea acoperirii mobile şi a calităţii conectivităţii atât în zonele rurale, cât şi în cele urbane ori suburbane. Spectrul de 3400-3800 MHz contribuie la dezvoltarea reţelelor de mare viteză şi a celor mai inovative servicii, cu preponderenţă în oraşele româneşti. De asemenea, investiţia în noi frecvenţe radio este în linie cu planurile companiei de a dezvolta reţele mai eficiente energetic în timp, sustenabile şi mai prietenoase cu mediul.

Licitaţia din noiembrie 2022 a fost un eveniment major pentru industrie, întrucât ANCOM a ofertat jumătate din spectrul radio disponibil la nivel naţional. Orange apreciază calitatea organizării licitaţiei şi profesionalismul arătat de autorităţi pe toată durata procesului, se mai arată în comunicat.

"Astăzi am luat o decizie pentru viitor, care arată încă o dată angajamentul nostru faţă de România. Un viitor digital care are nevoie de o infrastructură modernă şi puternică de telecomunicaţii, esenţială pentru a răspunde nevoilor crescute de trafic, dar şi inovaţiilor în servicii de conectivitate. Am făcut o investiţie semnificativă, pentru a le oferi clienţilor, mediului de business, administraţiilor centrale şi locale, dar şi cercetătorilor, o reţea Orange pregătită pentru provocările aduse de transformarea digitală din următorii 25 de ani," a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb