ORBAN: "Orice persoană care are simptome de Covid să ceară deplasarea urnei mobile"

J.P.
Politică / 15 septembrie 2020

"Orice persoană care are simptome de Covid să ceară deplasarea urnei mobile"

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că persoanele care au simptome asociate COVID-19 pot solicita urna mobilă de vot şi a precizat că va exista la fiecare secţie un stoc de măşti pentru cei care nu au, transmite Agerpres.

"Recomandarea noastră a fost către toţi cei care au simptome asociate şi nu apucă să fie diagnosticaţi să consulte medicul de familie şi să ceară deplasarea urnei mobile, pentru că vom deplasa urne mobile pentru a asigura exercitarea dreptului de vot şi pentru cetăţenii care sunt bolnavi şi trataţi, în special şi pentru cetăţenii care sunt trataţi prin izolare la domiciliu, de asemenea pentru persoane de contact cu persoane diagnosticate cu COVID care sunt în carantină la domiciliu. Ca atare, orice persoană care are simptome e bine să apeleze la medicul de familie să ceară deplasarea urnei mobile", a explicat premierul, la sediul PNL.

Potrivit acestuia, importantă este respectarea măsurilor obligatorii în secţiile de votare: purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor la intrare şi ieşire, astfel încât, în situaţia în care este cineva infectat, să nu transmită virusul prin ştampilă, prin buletinul de vot pe care pune mâna.

"Am luat măsuri raţionale, ne-am uitat şi în alte ţări ce măsuri au adoptat. Am adoptat cam toate măsurile care reduc riscul de răspândire a virusului şi care să ofere garanţia omului că poate să vină la vot fără să existe riscul de infectare", a adăugat Orban.

El a anunţat că toţi cei care nu au mască vor primi la intrarea în secţia de votare una.

"Vor primi mască. Noi am prevăzut în reglementări şi în planul de pregătire pentru fiecare secţie de votare existenţa unui stoc de măşti care să fie pus la dispoziţia cetăţenilor care vin la vot şi care vin fără mască", a detaliat liderul PNL.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Cel mai bine ar fi sa se instaleze cate o urna mobila la fiecare intrare in scara de bloc astfel incat fiecare persoana cu simptome sa poata solicita sa-i fie adusa urna la usa. Plus doi oameni care sa se ocupe toata ziua doar cu plimbat urna mobila pe la potential infectati.

    Numai in sectorul 3 s-au retras peste 160 de presedinti si loctiitori de sectie de votare din cauza masurilor tampite de Covid scrise de niste baieti rupti de realitate intr-un birou.  

    Pentru Sica, aceasta recomandare trebuie reformulata astfel: "orice persoana care are simptome caracteristice statii de ebrietate sa ceara sa fi deplasat cu ajutorul unui carucior mobil, asta in cazul in care va mai fi in stare sa voteze in cunostinta de cauza"!

    1. "starii" de ebrietate

    Ai sa mori tu LAUTARULE.Deci VOTANTII PNL nu se vor mai deplasa la sectiile de VOTARE si se vor imbolnavi toti de COVID cu adeverinte de la nelu tataru.Bravos Natiune,nu mai veniti la URNE.!

    ...să ne spuneți dacă n-ați votat cu PNL să știm să facem urna dispărută".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb