ORBAN: "Primarii să se organizeze pentru ca producătorii români să îşi desfacă marfa în continuare"

J.P.
Politică / 9 noiembrie 2020

"Primarii să se organizeze pentru ca producătorii români să îşi desfacă marfa în continuare"

Premierul Ludovic Orban a declarat, ieri seară, că s-a întâlnit cu peste o sută de primari de municipii şi oraşe pentru a soluţiona problema spaţiilor deschise în care producătorii români să îşi vândă marfa în continuare, conform Agerpres.

"Am avut o întâlnire cu peste 100 de primari de municipii şi de oraşe. Pentru orice situaţie trebuie găsite soluţii Sunt pieţe închise care nu pot fi deschise, sunt pieţe închise care au pereţi retractabili care pot fi deschise, sunt multe pieţe deschise şi în mod tradiţional la noi pieţele erau deschise. De 10-12 ani s-au închis pieţele, deşi unele pieţe au fost gândite raţional cu pereţi retractabili astfel încât în perioadele calde să existe circulaţia aerului. Am discutat cu primarii să găsească soluţii. Fie să deschidă pieţele cu pereţi retractabili, fie să organizeze spaţii de desfacere a mărfurilor pentru producătorii autohtoni în spaţiile din apropierea pieţelor închise, fie să organizeze pieţe volante. (...) S-a făcut o întreagă campanie de către PSD că noi nu protejăm producătorii autohtoni. În toate discuţiile cu primarii le-am spus foarte clar că trebuie să se organizeze astfel încât toţi producătorii români care desfac marfa în pieţe să poată să o desfacă în continuare", a afirmat Ludovic Orban la B1 TV.

Potrivit premierului, măsurile au fost luate ţinând cont de evaluările specialiştilor referitoare la creşterea numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Orban a subliniat că pieţele nu se închid, ci doar se suspendă activitatea în pieţele închise pentru o perioadă de 30 de zile.

"Producătorii trebuie sprijiniţi în accesul către piaţă. În supermarketuri se vând produse româneşti care în schimb respectă nişte minime standarde - sortare, ambalare, marcare, o anumită cantitate", a spus premierul, menţionând că fiecare consumator va fi în continuare liber să aleagă de unde se aprovizionează - din piaţă sau din supermarket.

Orban a explicat că adevăraţii producători nu ajung la tarabă, "marfa fiind luată pe câţiva bănuţi de samsari".

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Culmea ipocriziei - iei niste masuri de la centru, apoi arunci în cârca primarilor "sa se spele pe cap cu ele".

    Transformarea piețelor închise în piețe deschise prin demontarea pereților laterali, pe timp de iarna, e o idioțenie marca Orban. Numa un tâmpit putea să gândească o astfel de soluție  

    1. Foarte corect. Omu' asta n-a fost in viatza lui la piatza, sa faca cumparaturi. In loc sa lase la latitudinea primarilor problema, el s-a trezit sa dea ukazuri de la centru. Un imbecil plin de idei. E posibil ca sa fie sfatuit de Arafat, caruia i se rupe dpv politic, el e palestinianu' numit pe viatza in Guvern...

      "Primul ministru a precizat că va transmite Direcţiilor de Sănătate Publică şi Direcţiilor Sanitar-Veterinare solicitarea de a sprijini autorităţile locale în amenajarea unor astfel de spaţii. În toate discuţiile, premierul a subliniat că este vorba despre producătorii autohtoni.

      În discuţia avută cu primarul Capitalei, Nicuşor Dan, premierul a afirmat că, în pieţele din Bucureşti, sunt mulţi comercianţi intermediari care nu au nicio bucată de pământ, care au certificat de producător obţinut de la diferiţi primari de prin jurul Bucureştiului şi care nu sunt producători." 

      adica sunt cei care ameninta voalat ca "nu vor sa dea in cap" ;

      capul tau ce intelege? 

    Se inchid pietele agroalimentare, dar ciudat aia de la supermarket functioneaza fara nicio problema, ei nu functioneaza in spatii inchise. Pai ma nenorocitilor, va stau in gat pietele, faceti jocurile multinaționalelor, le trebuie si clientii din piete, iar cu ajutorul guvernului tradator obtineti acesti clienti.

    1. ia sa te uiti tu asta asa norocit ce esti tu , ce sisteme de ventilatie au supermarket-urile in spatii "inchise" ca nu sunt "conditionate de vremea de afara" -- casca gura si uita-te la toata tubulatura pe sus de-asupra capului si apoi s-o deschizi!!

    plecand de al indemnul" Primarii să se organizeze pentru ca producătorii români să îşi desfacă marfa în continuare" inteleg ca producatorii vor veni cu cutite si iatagane sa "să îşi desfacă marfa"

    de cand a fost in Israel a uitat limba romana 

    1. Orban a explicat că adevăraţii producători nu ajung la tarabă, "marfa fiind luată pe câţiva bănuţi de samsari".

      samsarul e altfel de producator , in nici un caz agricol 

      iar pietele sunt pline nu de producatori agricoli ci de samsari cu certificate de producator obtinute pe gazonul din fata palatelor cu turle de pe langa Bucuresti 

      Asa e, si Supermarketurile nu sunt samsari, ele sunt producatori, de aia trebuie se le favorizam. Sa traiasca Germania si Franta care ne da sa mancam!

      Supermarketurile au facut si fac investitii serioase sa poata garanta inclusiv si obligatoriu siguranta alimentara , conditii civilizate , depozite frigorifice, aer conditionat,personal calificat si testat ce deservesc clientii si nu intra in contact cu banii, cantare si case de marcat omologate deci nu suporta comparatie decat in masura in care mafia pietelor nu au facut altceva sa descurajeze producatorii autohtoni sa mai cultive pentru "piata" si sa-si vanda marfa la preturile de nimic impuse de samsarii ce au pus stapanire pe toate pietele prin diverse "investitii" si "para-n darat" pentru "concesiuni" si alte șmenuri cu care se fălesc "fără număr"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb