Orbis a semnat cu Accor un contract de preluare a 46 hoteluri, pentru 142 milioane euro

Elena Deacu
Companii #Imobiliare / 8 ianuarie 2015

Orbis a semnat cu Accor un contract de preluare a 46 hoteluri, pentru 142 milioane euro

Orbis, principalul grup hotelier din Polonia, a semnat cu acţionarul său strategic, Accor, contractul de preluare a 46 hoteluri din Europa Centrală şi contractul master de licenţiere, preţul total pentru această tranzacţie fiind de 142,3 milioane de euro, arată un comunicat remis redacţiei.

Ca urmare a acestei tranzacţii, Orbis şi-a consolidat poziţia de lider în industria hotelieră din Europa Centrală şi a devenit singurul licenţiator pentru toate brandurile Accor în 16 ţări din regiune.

Orbis a achiziţionat un număr de 46 hoteluri din reţeaua Accor în 6 ţări: Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia. Toate hotelurile operează sub brandurile Accor: Sofitel, Pullman, McGallery, Novotel, Mercure, Ibis şi Ibis Budget. 38 unităţi sunt operaţionale şi 8 sunt proiecte în curs de dezvoltare, dintre care 3 vor fi gestionate de către grup, iar 5 vor fi francizate. 76% dintre aceste hoteluri sunt situate în capitalele ţărilor de mai sus.

"Preluarea operaţiunilor Accor în Europa Centrală reprezintă un moment crucial pentru Orbis. Tranzacţia se potriveşte perfect cu strategia noastră, dorindu-ne deja de ceva timp o dezvoltare amplă în regiune. Accor ne mandatează să fim platforma sa de management în această parte a Europei - vedem acest lucru ca pe o recunoaştere importantă pentru realizările noastre din trecut", a spus Gilles Clavie, preşedinte al Consiliului de Administraţie Orbis.

Acordul dintre Orbis si Accor a fost încheiat pe 7 Ianuarie 2015. În aceeaşi zi, a fost semnat şi acordul master de licenţiere, care îi conferă lui Orbis Group dreptul de a opera până în 2035, cu o exclusivitate de minim 10 ani, hotelurile sub brandurile Accor din 16 tari: Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia.

"Intrarea pe aceste pieţe de perspectivă îi conferă lui Orbis o mare oportunitate de creştere. Ca urmare a acestei tranzacţii vom înregistra o creştere semnificativă a afacerii - numărul total al hotelurilor noastre va depăşi 100 şi vom avea capacitatea să dezvoltăm afaceri în 16 ţări. Vom consolida în mod semnificativ poziţia noastră de lider ca operator hotelier cheie în Europa Centrală. Achiziţionăm un lanţ sănătos, având majoritatea hotelurilor localizate în capitale. Orbis are deja o echipă extraordinară care lucrează în mediul internaţional şi înţelege foarte bine specificul regiunii Europa Centrală. Sunt convins că atât Orbis, cât şi entităţile care operează pe aceste pieţe vor beneficia din cooperarea reciprocă", a adăugat Gilles Clavie.

Strategia Orbis vizează consolidarea poziţiei de lider în regiune prin continua dezvoltare şi excelenţa operaţională în hotelurile sale. Grupul va accelera extinderea sa în mare parte prin contracte de management şi francize şi ocazional prin proprietăţi.

Începând de astăzi, Grupul Orbis are mai mult de 100 de hoteluri care operează în 8 tari din Europa Centrală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb