Ordonanţa "lăcomiei", modificată prin asumarea răspunderii Guvernului

Ziarul BURSA #Politică / 3 decembrie 2019

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un pachet economic vizând, în principal, OUG 114/2018 şi legea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar. Premierul Ludovic Orban este nemulţumit că dezbaterile parlamentare în legătură cu modificarea acestui act normativ nu se duc în direcţia dorită de liberali.

El a precizat că vor fi anulate prevederile privind domeniul energiei, supraimpozitarea sistemului bancar şi în domeniul comunicaţiilor, prevederile referitoare la pilonul 2 de pensii şi la "fantomaticul Fond de Dezvoltare şi Investiţii".

Ludovic Orban a declarat: "Din capul locului vă spun că nu vom abroga prevederile din sectorul de construcţii. Din păcate ar duce la distrugerea sectorului de construcţii pentru că toate companiile din domeniul construcţiilor au schimbat contractele de muncă în baza prevederilor din OUG 114, iar dacă am reveni la sistemul anterior legat de salariul minim şi sistemul de impozitare şi percepere a contribuţiilor, practic am trimite în faliment foarte multe firme. Noi ne dorim dezvoltarea sectorului de construcţii pentru că atunci când vom da drumul la toate lucrările care sunt finanţate din fonduri europene, în cursul anului viitor, vom avea nevoie de un surplus de forţă de muncă pe piaţa construcţiilor de cel puţin 250.000 de noi angajaţi".

Ordonanţa menţine salariul minim brut garantat în plata pentru salariaţii din domeniul construcţiilor la suma de 3000 lei lunar, pentru perioada 01 ianuarie 2020 - 31 decembrie 2028. Acest salariu este pentru un program normal de 167,33 ore pe lună şi se va utiliza în mod exclusiv doar în domeniile reglementate de ordonanţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb