Ordonanţa privind reducerea TVA la pâine a fost adoptată de Executiv

F.A.
Politică / 30 iulie 2013

Ordonanţa care vizează reducerea TVA pentru pâine şi majorarea accizelor la alcool şi la unele produse de lux a fost adoptată, astăzi, în şedinţa Guvernului, potrivit unui comunicat transmis de Executivul.

Măsura vizează implementarea unei cote reduse a TVA de 9% pentru livrarea de pâine, grâu şi făină.

"Măsura urmăreşte combaterea fraudei fiscale în domeniului comerţului cu pâine, iar cota redusă se aplică pe tot lanţul de producţie şi distribuţie", a precizat Guvernul.

Totodată, se majorează nivelul accizei pentru alcool etilic de la 750 la 1.000 euro/hl alcool pur.

În baza aceleiaşi ordonanţe, se extinde sfera de aplicare a accizelor nearmonizate pentru o serie de produse de lux: bijuterii din aur/platină, mai puţin verighete, confecţii din blănuri naturale, autoturisme şi autoturisme de teren, noi sau rulate, a căror capacitate cilindrică este mai mare sau egală cu 3.000 cm cubi, arme de vânătoare şi arme de uz personal, precum şi muniţia aferentă, iahturi şi alte nave şi ambarcaţiuni, cu sau fără motor, pentru agrement.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Salutam aceasta reducere. Cu toate ca, n-ar trebui ca unii sa beneficieze de asa ceva si altii nu. Adica ce, frauda fiscala apare numai in acesta industrie? Hai sa fim seriosi. Dealtfel, nici nu cred ca faptul ca o persoana cheltuie cu 8 lei mai putin pe luna (folosind datele statistice vazute pe sticla zilele acestea, avand ca referinta 37 paini/luna consumate), conteaza in buzunarele noastre. Mai ales ca nu cred ca vanzatorii cu amanuntul vor ieftini proportional pretul de vanzare. Dar pare o batalie castigata de noul guvern. Totusi, a trecut un an de guvernare. Legislatia putea fi luata in tot acest timp, deoarece alianta de la putere are majoritate in Parlament. Deci, frauda fiscala putea fi combatuta de 10 ori mai eficient. Sau nu s-a vrut asta? Oricum, in acest ritm, dl.Ponta se va demonstra un demagog si un mincinos la fel ca si cei dinaintea dansului. Iar ministrii si specialistii aceia multi, se pare ca nu sunt la indemana lui, sau nu vrea sa-i foloseasca. Iar intrebari care n-au raspuns, a venit vacanta, pentru unii de 21 de zile, iar pentru politicieni de 60 de zile. Bulgarii sunt in strada, noi la mare si prin strainatate. Si jurnalistii nostri la fel, sunt la mare si continua sa ne informeze despre aventurile d-lui Becali in inchisoare, despre diversele accidente rutiere, navale si aeriene de prin Romania, soldate cu 1-5 morti sau raniti. Deci pare ca toata lumea e multumita. Dar fraudele fiscale continua sa coexiste cu politica noastra si cu viata noastra zilnica. Fetele noastre isi arata nurii si formele apetisante, pe sticla ecranului, incepand de la 17-18 ani, chiar si la TVR, lipsa de educatie jurnalistica isi arata coltii zilnic, politicienii isi fac jocurile fara opreliste, bogatii nostri cica au saracit, dar ii vedem foarte prosperi in continuare, graul nostru se va strica aiurea si producatorii nostri agricoli vor primi aceleasi preturi proaste, pentru ca statul nu se ingrijeste sa-i ajute intr-un fel sa-si stocheze marfa, lasandu-i la mana privatilor care au cumparat intre timp toate comcerealurile si care isi bat joc de producatori, etc. Dar bulgarii dau jos guverne si sustin podurile noastre de pe Dunare. Liderii nostri politici isi permit luxul de a persifla orice institutie, fie ea presedintiala fie de control, continua sa-si numeasca reprezentanti penali sau in curs de a deveni penali. Noi ne uitam in continuare in gura lor si le facem reclama zilnic la televizor. Dar a scazut TVA-ul la paine. Si a crescut la lux. De parca asta e problema noastra, din ultimii 20 de ani. Ca nu ia statul mult de la noi, ca sa fure mai bine si mai mult! Mai oameni buni, ce naiba?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb