"Orkla" optează pentru vânzarea integrală a "Orkla Media" către "Mecom"

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 11 iulie 2006

Consiliul Director al Orkla ASA a autorizat conducerea Grupului să încheie un acord cu Mecom, compania britanică de media, privind vânzarea Orkla Media. Această soluţie va face ca întregul grup Orkla Media să activeze în continuare ca o principală companie de media în Norvegia, Danemarca şi Polonia, dar sub un nou patronaj. Părţile au căzut de acord să înceapă negocieri exclusive şi se aşteaptă să ajungă la o înţelegere finală pe la mijlocul lunii iulie. Înainte de semnarea acordului, Mecom va strânge capitalul necesar.

Orkla intenţionează să devină acţionar semnificativ în Mecom. Dimensiunea cotei Orkla încă nu a fost definitivată. Mecom este listată la bursa din Londra.

Părţile au căzut de acord asupra unui preţ de 7 miliarde NOK pentru valorile transferate (Enterprise Value). Valoarea acţiunilor va fi de 7,5 miliarde NOK după ajustarea pentru cash şi alte forme de capital financiar.

Orkla doreşte să facă investiţii financiare în Mecom Group plc. Se anticipează ca în urma plasamentului, Orkla va deveni un acţionar semnificativ al Mecom, cu o cotă de aproximativ 15% din grupul extins. Companiei Orkla i s-a oferit un loc în consiliul companiei.

Orkla ASA va păstra pentru sine participaţiunea în Hjemmet Mortensen (50% acţiuni, 40% interese financiare) şi Orkla Media Germania. În 2005, EBITDA (100%) Hjemmet Mortensen a fost de 344 milioane NOK. Conform ziarului electronic Netzeitung.de, în prezent Orkla Media Germany îşi extinde afacerile.

În cazul achiziţionării Orkla Media, sediul operaţional al Mecom Europe se va stabili la Oslo. Mecom doreşte să continue să lucreze pe actualele principii de conducere, organizare şi editoriale ale Orkla Media.

În cursul procesului de vânzare au fost examinate cu atenţie mai multe posibilităţi, inclusiv o soluţie nordică pentru Orkla Media, dar ele nu s-au dovedit a fi viabile.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb