OSCE deplânge dezinformarea generalizată în alegerile din SUA

V.G.
Internaţional / 10 noiembrie 2022

OSCE deplânge dezinformarea generalizată în alegerile din SUA

Observatorii electorali internaţionali ai OSCE şi-au exprimat îngrijorarea ieri, a doua zi după alegerile de la jumătatea mandatului în Statele Unite, faţă de dezinformarea generalizată, ce vizează discreditarea procesului electoral observată la scrutin, organizat totuşi într-un mod profesional, după cum au remarcat ei, notează Agerpres.

Aceşti observatori au deplâns "ameninţările împotriva agenţilor electorali şi acţiunile vizând subminarea încrederii alegătorilor în procesul electoral, punând la îndoială nefondat integritatea acestuia".

"Refuzul virulent al unora de a accepta legitimitatea rezultatului alegerilor prezidenţiale din 2020 a avut un efect negativ asupra discursului public şi a diminuat încrederea în sistem", a subliniat, într-o conferinţă de presă la Washington, Margareta Cederfelt, una dintre responsabilele observatorilor OSCE.

"Şi aceste acuzaţii fără temei de fraudă continuă să aibă consecinţe grave, cu hărţuire şi ameninţări împotriva responsabililor electorali", a adăugat ea.

Întrebată despre acuzaţiile de fraudă din Arizona, legate de problemele tehnice întâmpinate de anumite maşini electorale, aşa cum a fost deja cazul în 2020, Cederfelt nu a făcut niciun comentariu, asigurând doar va fi efectuată o anchetă.

Rezultatul final al scrutinului era necunoscut ieri, dar democraţii au rezistat mai bine decât se aştepta împotriva republicanilor, notează AFP.

În plus, mai mulţi candidaţi republicani contestă legitimitatea rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 2020 şi refuză să recunoască victoria democratului Joe Biden împotriva lui Donald Trump. Cu toate acestea, cei care au fost şi vor fi aleşi vor avea responsabilitatea directă de a supraveghea viitoarele alegeri în statele lor, au avertizat observatorii.

Ei au denunţat, de asemenea, campaniile electorale "extrem de polarizante", subliniind că "retorica incendiară a fost însoţită de clişee rasiste şi transfobe invocate de unii candidaţi şi comentatori eminenţi".

În 15 din cele 50 de state ale ţării, observatorii OSCE nu au putut intra în secţiile de votare, a precizat la rândul său, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Tana de Zulueta, o altă responsabilă a acestei misiuni.

"Fiind o democraţie puternică şi bine stabilită, este esenţial ca Statele Unite să continue să-şi demonstreze angajamentul de a îmbunătăţi sistemul electoral, mai ales combătând dezinformarea", a declarat Pere Joan Pons, şeful delegaţiei Adunării Parlamentare a OSCE.

"Aceste dificultăţi însă sunt comune multor ţări OSCE", a precizat el în conferinţa de presă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. "dezinformarea generalizată în alegerile din SUA",

    technica folosita de decenii in tari cu guverne

    mai putin supuse isi face acum efectele si in USA  

    Nu este nicio dezinformare este doar adevarul pur si anume: Fura voturi la greu. In SUA se face la fel este modelul lor in tari ca Romania unde mentin o gasca de infractori la putere pe care real nu ii mai voteaza nimeni.

    1. Cum le stii tu, ca un om mare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb