OTP Bank a majorat dobânzile la depozite

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 martie 2012

OTP Bank a crescut dobânzile la depozite, în contextul în care Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Centrale, insistă pe dobânzi mai mici, iar pe piaţa bancară deja exis-tă un trend de reducere a acestora.

Reprezentanţii instituţiei de credit spun că majorarea vine în sprijinul clienţilor care doresc să economisească mai mult.

Sursele citate ne-au declarat: "Prin această campanie de majorare a dobânzilor la depozite, OTP Bank România a venit în întâmpinarea clienţilor persoane fizice care doresc să economisească pe termen mediu şi lung. Campania ne va oferi o perspectivă mai largă asupra disponibilităţii clienţilor de a investi pe termen lung".

Dobânda la depozitele în lei destinate persoanelor fizice, constituite pe o perioadă de nouă luni, a crescut de la 3,95% la 6%. De asemenea, pentru depozitele în lei la un an dobânda a ajuns la 6% de la 3,7%. La depozitele în dolari pentru persoane fizice banca a efectuat creşteri de până la 1,3 punc-te procentuale. De exemplu pentru depozitul la un an dobânda a crescut de la 0,7% la 2%. La depozitele în euro, avansul a fost mai mare, de aproape două puncte procentuale, dobânzile ajungând chiar şi la 3,5%. La depozitele destinate persoanelor juridice, cea mai mare majorare a fost de 0,65 puncte procentuale la depozitele în dolari şi de 0,55 puncte procentuale la cele în euro.

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României, a atras atenţia, din nou, săptămâna trecută, că până şi cele mai "încăpăţânate bănci" ar trebui să reducă dobânzile, sugerând o creştere a lichidităţii în sistemul bancar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb