OTP Bank România a lansat creditul ipotecar cu dobândă fixă în primii cinci ani, potrivit unui comunicat al băncii. Acesta subliniază că noul produs "vine în întâmpinarea tendinţei pieţei bancare privind oferta de creditare adresată persoanelor fizice pentru investiţii imobiliare şi achiziţii, fiind totodată aliniat cu strategia de creştere a numărului de clienţi şi de diversificare a ofertei de credite acordate de OTP Bank România".
Printre caracteristicile ofertei de creditare se numără posibilitatea de a opta pentru dobândă fixă în primii cinci ani şi o dobândă variabilă formata din IRCC + marjă fixă pentru restul perioadei de creditare, dar şi aplicarea unei reduceri a ratei de dobândă pentru virarea venitului în contul curent deschis la OTP Bank România.
Conform comunicatului băncii, în primii cinci ani rata dobânzii standard este de 6,75%, după care aceasta va fi alcătuită din IRCC plus marja fixă de 4,09%. Rata de dobândă fixă pentru primii cinci ani, în varianta cu virarea venitului în contul deschis la OTP Bank, este de 6,15%, urmând că marja adăugată IRCC să fie de 3,49%.
Roxana Hidan, Deputy CEO Divizia Retail, în cadrul OTP Bank România, a transmis: "Lansarea creditului ipotecar de achiziţie cu dobândă fixă în primii cinci ani se aliniază strategiei OTP Bank România de a oferi clienţilor noştri o gamă diversificată de produse din care îl pot alege pe cel mai potrivit profilului lor de risc şi nevoilor proprii".
OTP Bank România a înregistrat un profit consolidat ajustat după impozitare de 53,6 milioane lei (3,6 miliarde HUF), în primul semestru al anului în curs, cu 164% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Volumul creditelor performante, ajustat la cursul de schimb, a crescut cu 17% de la an la an, susţinut de o creştere robustă a creditelor de tip imobiliar, din partea IMM-urilor şi a unei dinamici pozitive a segmentului corporate. Segmentul corporativ a fost principalul motor al creşterii, cu un avans de 14% faţă de 2018. Segmentul retail a contribuit la creştere cu un plus de 16% faţă de anul precedent.
În ceea ce priveşte vânzările de credite noi, volumele de credite imobiliare acordate s-au dublat, în primul semestru din 2019 comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce vânzările împrumuturilor de nevoi personale au crescut cu doar 1%.