OTP Bank România anunţă înfiinţarea unui nou departament dedicat sustenabilităţii pentru a coordona procesul de transformare a băncii prin acţiuni necesare implementării strategiei ESG (mediu, social, guvernanţă), potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.
Conform sursei citate, în prima jumătate a anului 2022, OTP Bank îşi anunţa angajamentul privind definirea şi implementarea unei strategii ESG si a unui cadru menit să integreze cele mai bune practici de sustenabilitate în organizaţie, scopul final fiind de a asigura impactul real pozitiv al băncii în facilitarea tranziţiei către o economie cu emisii reduse de carbon şi în imbunătăţirea calitatii vieţii pentru generaţiile actuale şi viitoare.
Crearea departamentului de sustenabilitate este un pas important în definirea acestui cadru strategic, departamentul având ca rol facilitarea şi urmărirea implementării angajamentelor ce vor fi definite prin strategia ESG a băncii.
"Preocupările ESG nu sunt acţiuni punctuale, ci un standard evolutiv de integrat permanent în fiecare activitate, astfel că definirea unui departament dedicat care să coordoneze acest proces este pasul firesc în transformarea ESG a OTP Bank. Noul departament va avea multiplă contribuţie: aceea de a facilita focalizarea eficientă a eforturilor pentru decarbonizarea graduală, echilibrată a organizaţiei şi a portofoliului finanţat, de a urmări impactul social pozitiv al băncii şi alinierea la standardele ESG, dar şi de a contribui la conturarea unui domeniu de expertiză cu miză mare pentru societate", a declarat Corina Minculescu, Manager al Departamentului de Sustenabilitate, în cadrul OTP Bank România.
În urmă cu 3 ani, OTP Bank România a demarat o călătoria de transformare, numită Apollo, cu obiective de creştere organică şi un amplu proces de schimbare. În tot acest timp, banca a alocat investiţii considerabile în tehnologie şi a păstrat o abordare centrată pe client, ceea ce a generat o schimbare în mentalitatea organizaţională. Strategia ESG a băncii vine în contextul acestei schimbări de paradigmă, sustenabilitatea fiind una dintre priorităţile şi direcţiile strategice în următorii ani, se mai arată în comunicat.