Ouest-France: Emmanuel Macron va vizita Ucraina în următoarele săptămâni

A.F.
Politică / 11 martie

Ouest-France: Emmanuel Macron va vizita Ucraina în următoarele săptămâni

Preşedintele francez Emmanuel Macron va vizita Ucraina "în următoarele săptămâni", a anunţat duminică Palatul Élysee, potrivit Ouest-France.

Anunţul a fost făcut în urma unei discuţii telefonice a lui Macron cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Preşedintele francez spusese iniţial că va vizita Ucraina în februarie, după care a indicat că această vizită va avea loc înainte de jumătatea lunii martie.

Cei doi şefi de stat "au convenit să rămână în contact strâns, în special în ceea ce priveşte vizita preşedintelui republicii în Ucraina, care ar trebui să aibă loc în următoarele săptămâni", potrivit unui comunicat de presă al preşedinţiei franceze.

Ca urmare a reuniunii de monitorizare a sprijinului acordat Ucrainei, organizată de Franţa în 7 martie la Paris, Emmanuel Macron a reafirmat, în cursul acestei convorbiri telefonice, "dorinţa sa de a continua eforturile pentru a înfiinţa rapid coaliţia privind loviturile în profunzime, precum şi sprijinul pentru iniţiativa cehă privind muniţiile", potrivit Élysee.

Preşedintele francez "a reiterat, de asemenea, necesitatea de a continua activitatea întreprinsă în cadrul coaliţiei "artilerie pentru Ucraina", pusă în aplicare sub preşedinţiile americană şi franceză.

La Paris, la 7 martie, douăzeci şi opt de ţări au participat la o reuniune de monitorizare consacrată sprijinului acordat Ucrainei, la mai mult de doi ani de la momentul invaziei ruseşti. Această reuniune a urmat reuniunii internaţionale de susţinere a Ucrainei care a avut loc la Paris la 26 februarie, la iniţiativa preşedintelui francez Emmanuel Macron.

Grupurile de opoziţie din Franţa au criticat poziţia recentă a şefului statului francez, care a declarat după conferinţa din 7 martie că nu trebuie exclusă posibilitatea trimiterii de trupe occidentale în Ucraina în viitor.

Mai mulţi dintre aliaţii europeni ai Franţei, precum şi Statele Unite, au respins ideea de a trimite trupe în Ucraina, iar preşedintele însuşi a recunoscut că nu există "niciun consens astăzi" asupra acestei opţiuni.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Scopul final este deja inteles si cunoscut .Armata Ucrainei ,sprijinita de fortele Europene, trebuie sa devina, in cel mai scurt timp, o forta militara de netrecut .Franta si Germania s-au inteles de multa vreme pe acest subiect .Inarmarea Ucrainei, care acum poseda un dublu standard al cunoasterii militare (sovietic si occidental ), a fost deja transferata catre NATO.Locatiile si tehnologia sovietica militara este cunoscuta .In paralel natiunile europene se inarmeaza cu aceste noi tehnologii dovedit performante in razboi .Macron preia politic ceea ce Germania nu poate face .Militar Germania va propulsa , in curind , noi tehnologii militare Europene alaturi de M.B. si Franta aducind in final si forta nucleara pozitionata pe intreg flancul estic al NATO si in Ucraina ce evident are si ea propria expertiza sovietica necesara .In rest toate gesturile politice sunt doar justificative .Intreaga vina este a sovietelor .Putin nu poate decit sa lovaesca nuclear un tarim devenit no mans land .Putin nu poate lovi mari alomerari urbane si nici mari tinte militare .Ar insemna sfirsitul Rusiei .

    E momentul ca rusii sa ii traga una lui Macron cand vine la Kiev. Asta ar fi chiar interesant. Nu vor face nimic pentru ca toti sunt intelesi. Saracirea populatiei.

    Parca, parca vor sa inceapa al treilea razboi mondial.

    1. Deci daca nu-i lasi pe mujici sa “calareasca” orice tara vor ei, hopa, si raspandacii de servici cu “al treilea razboi mondial”:-)…Nu va fi nici un raboi mondial, NATO termina mujicia intr-o saptamana numai cu aviatia:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb