OUG 7/2019 Just şi injust în viziunea politicienilor autohtoni

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 26 februarie 2019

 Dacian Cioloş şi Nicolae Bacalbaşa

Dacian Cioloş şi Nicolae Bacalbaşa

Ordonanţa de urgenţă de modificare a legilor justiţiei este văzută din unghiuri diametral opuse de politicienii autohtoni. Diferenţele dintre viziunile celor de la putere şi opoziţie sunt evidente, dar modul în care se raportează la această ordonanţă arată că există o prăpastie pe scena politică autohtonă.

OUG de modificare a legilor justiţiei este o măsură justă, susţine deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa, care califică noile proteste de stradă faţă de acest act normativ ca fiind ilegale şi regretă că organele statului nu aplică legea: "În ceea ce priveşte Ordonanţa, mie mi se pare, din punctul meu de vedere, o măsură justă, care se înscrie în efortul de a corecta o instituţie care a deviat de la scopurile ei, justiţia din România din ultimii ani, care din nefericire a devenit o justiţie selectivă, non-democratică şi fără îndoială că beneficiarii, unii interni, alţii mai ales externi ai acestei deviaţii a justiţiei se opun cu ferocitate intereselor lor. Deci este o luptă politică în care se folosesc mijloace ilegale şi din nefericire, organele statului nu aplică legea, asta mi se pare regretabil. Eu ţin la Uniunea Europeană, dar ţin la o Uniune Europeană în care toate statele participante să fie membri de bună credinţă şi să existe o coeziune aşa cum s-a declarat oficial că vom căuta să ajungem la acelaşi nivel economic şi nu un sistem, aşa cum spunea Bis­marck, ca să cităm un neamţ celebru, că în orice uniune există un cal şi un călăreţ".

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, consideră însă că ordonaţa legată de justiţie este profund injustă şi reprezintă doar o etapă din încercarea de acaparare a justiţiei, iar protestele sunt perfect justificate: "Justiţia nu poate fi acaparată politic. Toate partidele democratice ar trebui să fie în stradă, fiecare parte a societăţii trebuie să fie mobilizată acum. Când e de protestat, ne spunem ce avem de spus în stradă. Când e de votat în Parlament, partidele parlamentare votează acolo şi e foarte bine că o fac. Magistraţii oneşti, care vor să-şi facă meseria în mod profesionist îşi spun şi ei cuvântul. Cred că e momentul în care societatea românească trebuie să se trezească, pentru că nu mai putem să ne lăsăm duşi de nas de cei care au impresia că, dacă au câştigat o dată alegerile, pot să întoarcă pe dos ţara asta. Eu nu mai cred că această majoritate din Parlament mai are majoritate şi în societate şi e momentul să spunem foarte clar că, dacă nu organizăm alegeri anticipate, dacă nu avem un nou guvern legitimat politic, riscăm în câteva luni de zile să nu mai putem plăti pensiile şi salariile la care oamenii au dreptul". Preşedintele USR, Dan Barna, vede întreaga acţiune a puterii drept o agresiune: "În acest moment, România este din nou agresată masiv prin ordonanţa 7. Ordonanţa 7 atacă la modul dramatic justiţia din România şi societatea şi ţara trebuie să reziste. Alianţa USR-PLUS este în prima linie a acestei lupte a societăţii româneşti pentru normalitate şi supravieţuire. România nu poate să ajungă o anexă a Rusiei pentru că Liviu Dragnea vrea să scape de dosar. România este ţara care se împrumută la cea mai mare dobândă din Europa, suntem mai rău decât Grecia în perioada ei de criză. În ritmul acesta, vom fi o zonă de spaţiu gri, o zonă de tampon a Rusiei."

Cu asemenea puncte de vedere diametral opuse, cu greu se poate vorbi despre un dialog la nivelul scenei politice, toate părţile fiind concentrate în acest moment - înaintea a două runde de alegeri foarte importante - pe monologuri electorale.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Odios MRIt acum auto proclamat ca ești în PLUS torționar tu singur o recunoști nu mai chema careul negru de partide PNL, PMP, USR, PLUS în strada pentru clica voastră și Iohanes este mai ușor un Colectiv. Putin timp și Iohanes își termina mandatul de trista amintire pentru noi romani și tu 1an prim ministru și amândoi nați mișcat un deget pentru acest masacru făcut cu buna știința ca să vina guvernul meu Va este frica de ordonanță s au ca se va afla adevărul Oricum sus în cer este un Dumnezeu sfint și drept care va face dreptate va garantez ca nu o sa scăpați nejudecati de el slugile Iadului.

    1. Poftim?!?

      Mai incercati, va rog, o data. In romaneste, daca se poate. 

    Asta-i singura intelegere care poate eixsta intre oameni cinstiti si infractori.

    Dar infractorii cauta sa intoarca tara pe dos, ca sa-i bage ei pe oamenii cinstiti la puscarie

    Trist, dar adevarat. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb