Păgubiţii FNI nu se pot atinge de salariile CNVM până în vară

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 februarie 2011

Păgubiţii FNI nu se pot atinge de salariile CNVM până în vară

Deşi conturile CNVM sunt blocate încă de luna trecută de păgubiţii FNI, angajaţii Comisiei au putut, ieri, să îşi încaseze, nestingheriţi salariile, potrivit unor surse din cadrul Comisiei. Angajaţii CNVM pot răsufla uşuraţi până la vară, datorită unei prevederi legislative care stipulează că, timp de şase luni, din momentul în care o instituţie a fost executată silit, nimeni nu se poate atinge de conturile de salarii ale angajaţilor.

"Există o prevedere în Codul Muncii potrivit căreia nu se poate pune poprire pe conturile de salarii ale unei instituţii timp de şase luni din momentul în care ea a fost executată silit. Practic, acum sunt blocate toate conturile CNVM, în afară de cel de salarii. Nu putem face nicio cheltuială în prezent", au spus, pentru ziarul "BURSA", surse din Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare.

Conturile Comisiei sunt blocate din ianuarie de către mai mulţi inves-titori la Fondul Naţional de Investiţii (FNI) care au încercat să îşi recupereze banii pierduţi.

Arbitrul pieţei de capital a fost obligat de instanţă să plătească câteva zeci de milioane de euro către aproximativ o sută de mii de păgubiţi FNI, potrivit deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie redactată în septembrie 2010, la aproape un an de când ea a fost pronunţată de instanţă.

Reprezentanţi ai Comisiei au atras imediat atenţia că CNVM riscă să îşi înceteze activitatea, în condiţiile în care suma pe care o are de plătit excede bugetul anual de care dispune de obicei, de circa 9-10 milioane de euro.

"Comisia a încercat să obţină măcar o amânare a acestor plăţi, însă a fost refuzată deocamdată", ne-au spus surse din piaţă.

Săptămâna trecută, au apărut mai multe informaţii potrivit cărora reprezentanţii FMI ar fi cerut Ministerului de Finanţe să achite de la buget despăgubirile la care fost obligată CNVM. Surse din Comisie au infirmat atunci aceste zvonuri.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Ar fi mai intelept sa le dea actiuni la Fondul Proprietatea.Pairtea incredibila e ca 20 de milioane de romani vor plati voracitatea unui handicapat suparat pe lume si lacomia a 300.000 de romani, care si acum cred ca banii se arunca la intimplare, se inmultesc prin spori si pe urma se intorc la ei de 8 ori mai multi, ca sa le asigure o pensie linistita.Principalul vinovat e sluga lui Vantu, numitul Stefan Boboc.

    este legal. boboc si cezara bebis au fost condamnati definitiv si fiind prepusii -angajatii cnvm- institutia raspunde patrimonial pt ca ei si-au incalcat atributiile de serviciu. e clar. daca faceau un acident de masina le poprea numai salariu. si sa nu le plingem de mila la banditii. daca anglelache va fii condamnata cu patriciu tot asa se va intimpla, deci condamnarii usoare::))

    ce pacat ca nu poate intra cnvm-ul in faliment de pe acum. da doamne sa ii absoarba bnr si sa mai dispara din pilele de pe acolo!!!!

    apropo, un articol despre cine pila cui este nu faceti? stiati ca pana si amanta procurorului din dosarul petromidia lucreaza la supraveghere? anghelache rules! :D 

    Mare ciudatenie ! CNVM are de platit pagubitilor FNI citeva zeci de milioane de EUR , in timp ce Sorin Ovidiu Vintu , cel care a furat si mincat mai multe sute de milioane de USD din banii FNI sta bine mersi , face jocuri politice de societate si toaca in continuare banii altora !

    Ciudata (sau ticaloasa ?!) justitie , ciudata tara !  

    amante? pai mai multe ca la Bursa nu cred ca veti vedea undeva/ a cui amana este consiliera de imagine a lui Ionescu? Cine spune Tepes sa ridice mana sus. Si mai gasim la greu in BVB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb