Contractul privind gestionarea fondurilor europene destinate agriculturii ar putea fi semnat până la mijlocul lunii septembrie, dacă Ministerul Agriculturii va primi un răspuns favorabil la contestaţia depusă de "Raiffeisen Bank", a declarat Daniel Şerbănescu, membru in Comisia de Evaluare a Ofertelor din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, citat de Rompres. Domnia sa a adăugat că, în zilele care urmează, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) va trimite un răspuns la contestaţia depusă de "Raiffeisen Bank".
La începutul lunii iunie, un număr de patru bănci, respectiv "Raiffeisen Bank", "Banca Carpatica", BCR şi "Banc Post", au depus ofertele pentru licitaţia privind selecţia unei bănci care va gestiona fondurile europene. Ulterior, licitaţia a fost suspendată, întrucât, după deschiderea ofertelor, Ministerul Agriculturii a aflat de o contestaţie depusă de BRD, care a fost respinsă de CNSC în data de 31 iulie.
După transmiterea rezultatului licitaţiei tuturor băncilor, prin care BCR era anunţată câştigătoarea licitaţiei, "Raiffeisen" a depus contestaţie pe acelaşi motiv ca şi BRD. Potrivit reprezentanţilor "Raiffeisen", această bancă a contestat atât descalificarea ofertei, cât şi faptul că oferta BCR nu a îndeplinit partea tehnică. Oficialul Ministerului Agriculturii a subliniat că întârzierea finalizării licitaţei de selecţie a depozitarului fondurilor nu va afecta în niciun fel procesul de accesare a fondurilor europene.
Sumele care vor intra în acest an în ţara noastră, din FEGA şi FEADR, se ridică la aproape 560 milioane de euro (circa 4% din totalul fondurilor UE pentru agricultura autohtonă, în perioada 2007-2013), din care 250 milioane din FEGA, iar restul pentru dezvoltare rurală.