Actualizare 16:50
Denunţul împotriva chirurgului Gheorghe Burnei a fost făcut în septembrie, iar cauza vizează 17 fapte de corupţie comise în perioada octombrie-noiembrie, anunţă Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
"În data de 10 decembrie 2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Serviciului Omoruri - DGPMB. efectuează cinci percheziţii domiciliare, dintre care una la un spital din municipiul Bucureşti", transmit reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, potrivit News.ro.
Ei mai arată că dosarul medicului Gheorghe Burnei vizează comiterea a 17 fapte de corupţie.
"Cauza a fost constituită în data de 28 septembrie 2016, ca urmare a unui denunţ, şi vizează la momentul actual săvârşirea a 17 fapte de corupţie, comise în perioada octombrie-noiembrie 2016", spun procurorii.
Anchetatorii aduagă că acţiunile în cauză au fost efectuate cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Tehnic şi Serviciul Operaţii şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.
Doi colegi de la Spitalul "Marie Curie" din Capitală din echipa doctorului ortoped Gheorghe Burnei, care ar fi suspectat de luare de mită, vătămare corporală gravă şi tentativă de omor, sunt audiaţi, astăzi, de procurori, în calitate de martori. De asemenea, cabinetul medicului Burnei a fost sigilat de anchetatori.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Marie Curie, Denise Stănescu, a declarat, astăzi, că procurorii fac percheziţii doar la etajul al doilea al spitalului, respectiv la Clinica de Ortopedie condusă de Gheorghe Burnei, iar alţi doi colegi din echipa acestuia au fost chemaţi de anchetatori pentru a fi audiaţi în calitate de martori.
Doctorul Gheorghe Burnei era de gardă astăzi, fiind înlocuit de alt coleg ortoped, a mai spus purtătorul de cuvânt de la "Marie Curie".
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că nu a existat nicio sesizare la Colegiul Medicilor din România împotriva chirurgului Gheorghe Burnei, iar în acest caz medicul fie are doar o problemă de corupţie, fie există o problemă gravă de sistem şi de încredere în instituţii-cheie.
"Am transmis ieri (vineri, n.r.) o adresă către preşedintele Colegiului Medicilor din România pentru a înţelege dacă au existat plângeri referitor la cazurile profesorului Burnei şi cum au fost ele soluţionate. Din discuţia telefonică pe care am avut-o azi dimineaţă (sâmbătă, n.r.) cu dr. Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor - instituţia care oficial este cea îndreptăţită să evalueze (şi prin asta să prevină) astfel de cazuri -, se pare că nu a existat nicio astfel de sesizare. Vor reveni cu detalii la începutul săptămânii", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.
Ministrul Sănătăţii mai arată că, în acest caz, există două posibiltăţi, fie chirurgul Gheorghe Burnei are doar o problemă de corupţie, fie există o problemă gravă de sistem.
"Avem aşadar două posibilităţi: fie domnul prof. dr. Burnei are doar o problemă de corupţie (pe care, desigur, trebuie să o lămurească), fie avem o problemă gravă de sistem, de funcţionare şi de încredere în câteva instituţii-cheie", a adăugat Vlad Voiculescu.
(M.K.)
------------
La Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au fost înregistrate 15 plângeri de malpraxis şi luare de mită pe numele cunoscutului chirurg Gheorghe Burnei, de la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, au declarat, astăzi, surse judiciare citate de News.ro.
Daniel Buzatu, managerul Spitalului "Marie Curie", a declarat astăzi că nu a primit reclamaţii, nici de la pacienţi, nici de la colegi, împotriva chirurgului ortoped Gheorghe Burnei.
Medicul ortoped este audiat de procurori, potrivit unor surse judiciare, pentru luare de mită şi experimente neautorizate pe copii.
Întrebat dacă au existat sesizări împotriva medicului Gheorghe Burnei, managerul Spitalului "Marie Curie" a declarat că nu a primit nicio reclamaţie.
"Nu am primit nicio reclamaţie de la pacienţi şi nici colegii nu mi-au semnalat nereguli", a spus Daniel Buzatu.
Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, suspectat de luare de mită şi experimente neautorizate pe copii, ar fi cerut sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro pentru o operaţie, au precizat, astăzi, surse judiciare, pentru News.ro.
Pe numele lui Gheorghe Burnei au fost deschise două dosare distincte, intrumentate însă de acelaşi procuror, au precizat sursele citate.
Unul dintre dosare a fost deschis în urmă cu aproximativ două luni, pentru luare de mită, după ce părinţii unuia dintre copiii operaţi de medic au făcut un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie. Anchetatorii l-au supravegheat pe medic şi au constatat că el cerea sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro, pentru o operaţie, au mai arătat sursele.
Al doilea dosar al lui Burnei este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi vizează acuzaţii de vătămare corporală gravă şi tentativă de omor, potrivit surselor citate.
Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei a fost ridicat, în această dimineaţă dimineaţă, de poliţişti şi dus la Spitalul Marie Curie, pentru a asista la una dintre cele cinci percheziţii care au loc în acest caz. O altă percheziţie a avut loc acasă la medic.
În urma experimentelor făcute de medic, mai mulţi copii ar fi avut de suferit, potrivit aceloraşi surse.
Cu câteva zile în urmă, în 6 decembrie, site-ul CasaJurnalistului.ro a prezentat cazul unei fete, care, în urma a 11 operaţii efectuate de Gheorghe Burnei, de-abia se mai poate da jos din pat, după ce medicul i-ar fi implantat un dispozitiv ceramic neomologat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.12.2016, 14:15)
Eu am nepotul la d-nul doctor si nu am dat si nici nu mi s-a cerut ceva si este de la 7zile iar acum are 8ani si suntem foarte recunoscatori dansului si la intreaga eghipa ,ne pare foarte rau si regretam ce s- intimplat
2. fără titlu
(mesaj trimis de Parvan Cristian în data de 10.12.2016, 17:56)
De cateva zile Este vizata medicina romaneasca de inalta performanta( transplant, ortopedie...)Amintesc si cazul incredibil Inventatorului M Tudor.
Trebuie clarificari urgente, boala, suferinta putand intuneca judecata unor oameni onesti dar afectati de situatia limita a unor copii bolnavi, Pe care medicina/doctorii Nu-I pot salva
3. fără titlu
(mesaj trimis de Parvan Cristian în data de 10.12.2016, 18:05)
Domnul Ministru Vlad Voiculescu, poate di acuzat de decesul unor bolnavi, Pentru ca Nu a fost actualizate listele de medicamente ( ex cancer), bolnavii din Romania neavand de 8 ani acces( cu exceptia tratamentelor Pentru 17 boil rare)la mecicamente inivative?
Ce poate spune Ministru? ( care aducea astfel de medicamente ca ONG!?!?!?, dar Nu le asigura romanilor ca MINISTRU! Ce nume are aceasta atitudine?