Parlamentarii PSD Maramureş au iniţiat un proiect de lege pentru TVA redus la lemnele de încălzire

S.B.
Politică / 18 mai 2021

Parlamentarii PSD Maramureş au iniţiat un proiect de lege pentru TVA redus la lemnele de încălzire

Parlamentarii PSD Maramureş au iniţiat un proiect de lege pentru TVA redus la 5% la lemnele pentru încălzirea locuinţelor, potrivit unui comunicat al grupului parlementar.

Deputatul Gheorghe Şimon, deputatul Gabriel Zetea şi senatorul Sorin Vlaşin au strâns, săptămâna trecută, toate semnăturile necesare pentru ca proiectul să fie depus la Parlament.

Deputatul PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a precizat că peste 3,5 milioane din populaţia României se încălzeşte folosind lemne de foc, iar, din aceştia, o mare parte trăiesc la limita subzistenţei. Această cifră reprezintă peste 45% din totalul gospodăriilor înregistrate la nivel naţional, peste 85% fiind în mediul rural.

"PSD a depus un proiect de lege pentru TVA redus la lemnele pentru încălzire şi mă bucur că iniţiativa aparţine parlamentarilor PSD Maramureş şi în special deputatului social-democrat Gheorghe Şimon, care a muncit mult pentru ca acest proiect de lege să ajungă până în această etapă. Este un proiect important pentru noi şi este un proiect important pentru maramureşeni şi pentru români. M-am bucurat că atât eu, în calitate de deputat, cât şi colegul nostru, senatorul PSD Sorin Vlaşin, am reuşit să ne implicăm în adunarea tuturor semnăturilor necesare ca iniţiativa să fie depusă în Parlamentul României. Arătăm, încă o dată, că Partidul Social-Democrat este un partid al oamenilor pentru oameni şi, prin toate acţiunile noastre, căutăm soluţii pentru combaterea impactului negativ al creşterii tarifelor la energie. În timp ce PNL, USR PLUS şi UDMR fac tot ce pot ca să blocheze românii îngheţând salarii, pensii şi blocând creşterea alocaţiilor, PSD a depus luni, în Parlament, proiectul de lege care prevede aplicarea unei cote reduse de TVA pentru lemnul folosit la încălzirea locuinţelor. Măsura este esenţială pentru consumatorii vulnerabili, având în vedere că peste două treimi dintre cetăţenii din mediul rural folosesc această sursă pentru încălzire. Totodată, trebuie să amintim faptul că foarte multe dintre familiile care se încălzesc cu lemne au venituri reduse şi trăiesc la limita sărăciei. Sperăm ca această iniţiativă să treacă prin votul comisiilor şi, la final, să fie adoptată de plen. Pentru că tuturor trebuie să ne pese de nevoile românilor", a precizat parlamentarul PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

Proiectul de lege a fost depus în Parlamentul României luni, 17 mai 2021, fiind iniţiat de parlamentarii PSD Maramureş.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. La apelurile disperate ale PNL, USR-PLUS in Parlamentul European. UE doreste binenteles ca noi sa ramanem cat mai la margine- sa poata aduce deseurile toxice, sa ne vanda marfurile de proasta calitate etc

    1. Masura propagandistica.Reducerea TVA pentru lemnele de incalzire echivaleaza cu o frectie la piciorul de lemn.

      Majoritatea consumatorilor de acest sortiment, se aprovizioneaza cu material ramas de la exploatari sau sustras din padure de INTREPRINZATORI PRIVATI ,stiti voi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb