Parlamentul European cere Rusiei să retragă trupele din jurul Ucrainei

Parlamentul European cere Rusiei să retragă trupele din jurul Ucrainei

G.B
Internaţional / 16 februarie 2022

Parlamentul European cere Rusiei să retragă trupele din jurul Ucrainei

Strasbourg-Digi24- 16 februarie 2022: Preşedintele Parlamentului European şi liderii grupurilor politice din legislativul european cer Rusiei să-şi retragă trupele din Ucraina şi din jurul acestui stat către locurile de unde au fost dislocate iniţial. De asemenea, într-o declaraţie comună adoptată miercuri, aceştia vor ca proiectul Nord Stream 2, care ar urma să transporte gaz din Rusia către Germania, să fie întrerupt dacă Rusia atacă Ucraina.

Liderii Parlamentului European condamnă, în cadrul unei declaraţii comune adoptată miercuri, "comasarea militară a Rusiei în şi în jurul Ucrainei şi ameninţarea acesteia cu o agresiune militară".

"Această comasare militară, la graniţa cu Ucraina, în Belarus, în Crimeea anexată ilegal, în Marea Neagră, precum şi în entităţile separatiste nerecunoscute Doneţk şi Lugansk, este o ameninţare directă la securitatea Ucrainei. Ameninţarea privind folosirea forţei este împotriva Cartei ONU şi a principiilor fundamentale ale legislaţiei internaţionale.

Suntem uniţi în cererea noastră ca Federaţia Rusă să înceteze ameninţarea militară şi încercările de destabilizare şi să-şi retragă imediat şi deplin forţele sale şi echipamentul militar de la frontierele Ucrainei către locurile de unde au fost dislocate iniţial.

Susţinem neclintit independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul graniţelor sale recunoscute la nivel internaţional. Credem cu tărie că alegerea unei alianţe pentru oricare stat nu trebuie să fie supusă unei aprobări din partea unui stat terţ.

Susţinem eforturile diplomatice ale liderilor europeni de a dezamorsa tensiunile şi îndemnăm Rusia să contribuie la o dezescaladare imediată. Suntem la fel de determinaţi în sprijinirea unui răspuns robust dacă Rusia va continua să nu se conformeze cu angajamentele şi obligaţiile sale internaţionale şi va lansa un atac împotriva Ucrainei.

Reiterăm apelul nostru către Consiliul Uniunii Europene de a rămâne pregătiţi să adoptăm rapid sancţiuni economice şi financiare severe împotriva Federaţiei Ruse în strânsă coordonare cu partenerii transatlantici şi cei cu gândire asemănătoare. Astfel de sancţiuni ar trebui să includă excluderea Rusiei din sistemul SWIFT, sancţiuni individuale împotriva indivizilor apropiaţi preşedintelui rus şi familiile acestora, care implică îngheţarea activelor financiare şi fizice din UE precum şi interdicţii de călătorie. Reiterăm cererea noastră pentru o întrerupere imediată a proiectului Nord Stream 2 dacă Rusia va lansa un atac împotriva Ucrainei.

Respingem în mod hotărât orice încercare de a slăbi sau submina principiile şi mecanismele pentru securitate şi cooperare în Europa şi salutăm unitatea părţilor europene şi transatlantice în acest sens. Aceste principii şi mecanisme au fost agreate de comun acord în Documentul Final de la Helsinki din 1975, reconfirmat în Carta de la Paris pentru o Nouă Europa din 1990 şi sunt întruchipate astăzi de către OSCE.

Astfel salutăm fără reţineri şi sprijinim eforturile preşedintelui OSCE de a iniţia un dialog substanţial şi sincer privind securitatea europeană cu scopul de reangajare la principii, întărire a instituţiilor şi reînvigorare a mecanismelor de securitate în Europa în concordanţă cu litera şi spiritul de la Helsinki.

Ne exprimăm solidaritatea nedivizată cu populaţia Ucrainei. Mai mult de 14.000 de oameni şi-au pierdut deja viaţa într-un conflict tragic în estul Ucrainei care a fost declanşat de Rusia şi este ţinut în viaţă de aşa-numiţii separatişti sprijiniţi de Rusia.

Respingem în mod hotărât încercările continue ale Rusiei de a destabiliza Ucraina, inclusiv prin posibila recunoaştere a aşa-numitelor entităţi Doneţk şi Lugansk, şi de a împiedica statul de la a înainta pe calea sa către democraţie şi prosperitate.

Suntem uniţi în spatele eforturilor Ucrainei către o reformă democratică, prosperitate economică şi progres social. Credem că aceste eforturi merită cel mai puternic sprijin posibil. Astfel cerem UE şi statelor membre să continue furnizarea de sprijin politic, ajutor economic şi asistenţă macrofinanciară şi tehnică acolo unde este nevoie, inclusiv în apărare şi domenii legate de securitate şi de a dezvolta o strategie pe termen lung de a sprijini eforturile Ucrainei de a întâri rezilienţa instituţiilor sale democratice şi economice.

Salutăm faptul că unele state şi-au mărit sprijinul militar pentru Ucraina şi furnizarea de arme defensive, în linie cu Articolul 51 al Cartei ONU care permite autoapărare individuală şi colectivă. De asemenea cerem Ucrainei să rămână unită şi fermă în reformele sale comprehensive în linie cu angajamentele făcute ca parte a Zonei de liber schimb aprofundată şi cuprinzătoare. Aceste reforme vor susţine ambiţiile Ucrainei pentru o asociere politică şi economică mai apropiată de UE.

Cerem instituţiilor UE să menţină o perspectivă credibilă pe termen lung pentru aderarea la UE a Ucrainei în linie cu Articolul 49 al TUE, precum şi oricărui stat european, şi de a lucra către o accelerare bazată pe merit la integrarea graduală în Piaţa Unică a UE, prevăzută în Acordul de Asociere", arată un comunicat de presă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. S-au trezit la ordin si parlamentarii UE, din somnul lor marxist aproape continuu, platit regeste din bani publici europeni!

    Am crezut ca citesc gresit. Asta cere si Rusia. Sa nu fie armate straine in jurul ei.

    Parlamentul european va fi de acord cu aceasta cerere? Sau este mai cu motz? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb