Parlamentul European declară urgenţă climatică şi de mediu

D.F.
Miscellanea / 28 noiembrie 2019

Parlamentul European declară urgenţă climatică şi de mediu

Plenul Parlamentului European a adoptat rezoluţia de urgenţă climatică şi de mediu, cu 429 de voturi "pentru", 225 "împotrivă" şi 19 abţineri, dar şi rezoluţia privind Conferinţa COP25 privind schimbările climatice.

Rezoluţia de urgenţă climatică a fost propusă de grupul Verzilor/ EFA. "Este timpul ca UE să declare urgenţă climatică şi de mediu şi să stabilească măsuri concrete privind modul de acţiune. Parlamentul trebuie să cadă de acord asupra acţiunilor", a transmis grupul la începutul săptămânii.

Sunt prevăzute reducerea emisiilor în ceea ce priveşte transportul internaţional pe mare şi aerian. Ţările membre Uniunii Europene ar trebui să îşi dubleze contribuţiile la Green Climate Fund.

Paşii care vor fi făcuţi în următorii 10 ani vor avea impact asupra umanităţii pentru următorii 10.000 de ani, mai spun Verzii.

La începutul lunii noiembrie, Comisia de Mediu a transmis că Uniunea Europeană ar trebui să îşi ia angajamentul privind zero emisii de dioxid de carbon până în 2050 la Conferinţa ONU şi să îşi sporească ambiţiile privind reducerea emisiilor până în 2030.

Înaintea conferinţei ONU privind climatul - COP25 - care va avea loc în luna decembrie la Madrid, Comisia de Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţa alimentaţiei a aprobat o rezoluţie prin care cere UE să îşi adapteze strategia pe termen lung pentru a ajunge la neutralitate climatică până în 2050.

Eurodeputaţii au votat rezoluţia prin care solicită UE să îşi prezinte strategia de atingere a neutralităţii climatice până în 2050. Acest lucru ar garanta că UE va rămâne un lider mondial în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Rezoluţia privind COP25 - adoptată joi, la Strasbourg, cu 430 voturi "pentru" şi 190 "împotrivă" - prevede ca Pactul ecologic european, anunţat de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să includă un obiectiv de reducere a emisiilor cu 55% până în 2030, pentru a putea atinge obiectivul de neutralitate climatică până în 2050.

COP 25 va avea loc în perioada 2 - 13 decembrie, la Madrid. O delegaţie a Parlamentului European va participa între 9-14 decembrie la conferinţa ONU.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb