Miercuri, deputaţii europeni au recomandat modificări ale proiectului de legislaţie cu scopul de a urmări şi impozita mai eficient vânzările pe care oamenii le realizează prin intermediul platformelor online, se arată într-un comunicat de presă remis de Parlamentul European.
Legislaţia, condusă prin PE de Sven Giegold, îşi propune să oblige platformele digitale să raporteze veniturile obţinute de cei care vând bunuri şi servicii pe platformele lor. Autorităţile fiscale ar fi, de asemenea, obligate să împărtăşească aceste informaţii reciproc.
Iniţiativa a fost adoptată cu 568 voturi pentru, 63 voturi împotrivă şi 64 abţineri.
Platformele din afara UE ar trebui să fie obligate să îşi înregistreze şi să îşi raporteze activităţile pe piaţa unică într-un singur stat membru şi trebuie să aibă activităţi economice substanţiale în statul membru ales. Mai mult, deputaţii europeni au ales să prevadă sancţiuni armonizate împotriva platformelor care nu îşi îndeplinesc obligaţiile de raportare, arată sursa citată.
"O autoritate fiscală care primeşte o cerere de informaţii ar trebui să o furnizeze nu mai târziu de trei luni, mai degrabă decât şase luni, de la data primirii cererii. Până la sfârşitul anului 2022, Comisia ar trebui să prezinte un raport care să evalueze la nivel de ţară cât de bine funcţionează sistemul, inclusiv cât de eficiente sunt schimburile de informaţii.
O autoritate fiscală ar trebui să comunice automat autorităţii unui alt stat membru nu numai informaţiile disponibile, ci şi cele care ar putea fi puse la dispoziţie în mod rezonabil.
Începând cu 1 ianuarie 2022, nu ar trebui să fie convenite de către statele membre acorduri bilaterale sau multilaterale de stabilire a preţurilor în avans cu ţări terţe care nu permit divulgarea acestora către autorităţile fiscale ale celorlalte state membre", relatează Parlamentul European.
Sven Giegold a declarat: "Extinderea directivei pentru a acoperi platformele digitale va închide o lacună, dar altele rămân deschise. Schimbul de informaţii va fi eficient numai după ce toate tipurile de venituri şi active sunt incluse în mod constant în prezenta directivă. Din păcate, Consiliul şi-a decis deja poziţia fără să aştepte propunerile Parlamentului European şi a decis să amâne implementarea îmbunătăţirilor cu un an până în ianuarie 2023. Este iresponsabil să renunţe la veniturile fiscale necesare în acest moment de criză. Comisia UE trebuie să îşi ia în serios responsabilitatea într-o perioadă de deficit public şi să propună o revizuire puternică a directivei. "
1. Dictatura iudeo-masonica mondială
(mesaj trimis de Cristian în data de 14.03.2021, 14:25)
Dictatura iudeo-masonica mondială pune la cale toate aceste sforării care au ca scop impozitarea fascist-totalitara, la sânge, a iobagilor, a oamenilor simpli, care n-au altceva mai bun în viața asta de făcu decât să plătească taxe înrobitoare pe subzistență la o oligarhie sinistră, globală.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.03.2021, 23:03)
Inculta locala de la mansarda e de vina. Ia-ti pastilele de schizofrenie.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.03.2021, 10:20)
ia-ti pastilele