Parlamentul European solicită creşterea masivă a asistenţei militare pentru Ucraina

F.D.
Internaţional / 6 octombrie 2022

Parlamentul European solicită creşterea masivă a asistenţei militare pentru Ucraina

Parlamentul European îndeamnă, într-o rezoluţie adoptată astăzi, statele membre UE şi alte ţări care sprijină Ucraina să îşi intensifice masiv asistenţa militară pentru această ţară, în special în domeniile solicitate de guvernul ucrainean, conform Agerpres.

Eurodeputaţii fac apel la toate ţările şi organizaţiile internaţionale să condamne fără echivoc aşa-zisele referendumuri din Ucraina şi încercarea Rusiei de a dobândi teritorii prin forţă.

În rezoluţia adoptată joi, cu 504 voturi pentru, 26 împotrivă şi 36 abţineri, eurodeputaţii afirmă că rezultatele aşa-ziselor referendumuri, desfăşurate sub ameninţarea armelor, pentru a anexa regiunile Doneţk, Herson, Lugansk şi Zaporojie sunt "nule şi neavenite" şi solicită statelor membre să adopte sancţiuni suplimentare severe.

Salutând curajului poporului ucrainean care îşi apără ţara şi valorile europene, eurodeputaţii îndeamnă statele membre ale UE şi alte ţări care sprijină Ucraina să îşi intensifice masiv asistenţa militară, în special în domeniile solicitate de guvernul ucrainean. Statele membre care mai ezită ar trebui să furnizeze partea care le revine din asistenţa militară necesară pentru scurtarea războiului, fac apel europarlamentarii.

Ameninţările recente ale Rusiei de a utiliza arme nucleare sunt iresponsabile şi periculoase, avertizează eurodeputaţii. Aceştia solicită statelor membre şi partenerilor internaţionali să pregătească un răspuns rapid şi decisiv în cazul în care Rusia lansează un atac nuclear asupra Ucrainei. Orice încercare a Rusiei de a prezenta atacuri asupra teritoriilor ocupate ca un atac asupra Rusiei şi, prin urmare, ca motiv pentru un atac nuclear, este ilegală şi lipsită de temei şi nu va descuraja UE să acorde în continuare asistenţă pentru a permite Ucrainei să se apere, menţionează textul votat.

Eurodeputaţii condamnă mobilizarea militară din Rusia şi măsurile care îi obligă pe rezidenţii teritoriilor ocupate temporar din Ucraina să se înroleze în cadrul forţelor armate sau auxiliare ale Rusiei, act interzis de cea de-a patra Convenţie de la Geneva. Pentru a menţine stabilitatea în Caucazul de Sud şi Asia Centrală, eurodeputaţii solicită, de asemenea, un sprijin sporit pentru ţările din regiune care s-au confruntat cu un aflux de cetăţeni ruşi, în special Georgia, Kazahstan, Uzbekistan, Armenia şi Kârgâzstan.

În ceea ce priveşte exploziile subacvatice de la conductele Nord Stream, eurodeputaţii afirmă că există tot mai multe "speculaţii că acestea ar fi fost rezultatul unui act coordonat şi deliberat din partea unui actor statal".

Exploziile arată cât de periculoasă a fost politica creşterii dependenţei de combustibilii fosili ruşi şi că utilizarea energiei ca pe o armă s-a ridicat la un nou nivel. Rezoluţia invită statele membre să trateze cu prioritate protecţia infrastructurii europene critice, să îşi sporească rezilienţa la atacurile externe şi să sprijine în continuare rezilienţa partenerilor din Europa de Est şi din Balcanii de Vest.

În cele din urmă, deputaţii solicită înfiinţarea unui tribunal internaţional ad-hoc pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei, "în cadrul căruia să fie urmăriţi penal Putin şi toţi funcţionarii civili şi militari şi aliaţii lor din Rusia responsabili de conceperea, lansarea şi desfăşurarea războiului din Ucraina".

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Cu asa conducere al UE,

    recesiunea economica europeana este asigurata, 

    Va veni si reactia populatiei,dar din pacate abia 

    cand nivelul de trai va scadea simtitor si in tarile

    bogate a europei  

    1. Nu te preocupa, nu va veni nici o reactie majora din partea populatiei, doar niste "bizari" vor protesta. Vaccinarea in masa a fost o testare a docilitatii populatiei.

      I-ai răspuns unuia care postează cu Google translate. :)

    Dupa cum se vede, conflictul din Ucraina este posibil sa ia o intorsatura care va produce distrugeri si pierderi de vieti omenesti nemaintalnite pana acum. Si poate si mai mult.

    Inarmarea Ucrainei este periculoasa pentru ea si poporul ei si pentru popoarele din aceasta parte a lumii, asa cum a fost periculoasa si incurajarea orientarii ei spre NATO, in conditiile in care se stia foarte bine ce se va intampla. Se stia foarte bune ca Rusia va distruge aceasta tara.  

    Acum se stie foarte bine, asa cum s-a stiut si atunci, ca daca Ucraina nu da inapoi si Ucraina nu va da inapoi atat timp cat in acest conflict ea are asigurate arme si bani, ca Rusia si Putin vor face totul pentru a castiga, totul insemnand ca este foarte probabil sa foloseasca arme nucleare.  

    Si daca Rusia va detona arme nucleare in Ucraina, in conditiile in care in iarna, cand in general fronturile atmosferice se deplaseaza spre vest, norii continand particule radioactive vor trece peste Romania, Bulgaria, Ungaria, Polonia si se poate sa ajunga pana in Franta si totul va fi contaminat radioactiv pentru o lunga perioada de timp.

    Ucraina trebuie indemnata sa ajunga la o intelegere cu Rusia, nu trebuie inarmata finantata si incurajata in continuarea acestui macel ce poate ajunge o catastrofa nucleara.  

    1. CU CRIVATUL,AI PERFECTA DREPTATE,NE TRIMITE FRIG SI NORI RADIOACTIVI!

      Da , Ucraina sa primeasca cele 4 regiuni anexate , Rusia sa plece acasa si catastrofa nucleara nici ponmeneala

      Rusii sunt la ei acasa. Americanii trebuie sa plece.

      Se poate ca rusii sa fie respinsi din acele regiuni si poate si din Crimeea. Dar, chiar daca se va intampla asa, Rusia nu va inceta sa loveasca Ucraina si in aceasta tara nu va mai fi liniste si pace, Ucraina va ramane o zona de conflict, asa cum este acum in Siria.

      Si numai distrugerea Rusiei va pune capat atrocitatilor ce se petrec si se vor mai petrece acolo.

      Dar poate fi distrusa Rusia, cel putin acum, poate fi distrusa?  

      Da! :)

    Ucraina nu are nici un interes sa incheie acest

    conflict,ca pierde sumele uriase/lunare si profitul 

    din contrabanda cu armele.

    Asa ca traiasca razboiul si profitul UNORA. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb