Partidele PRO România şi ALDE se unesc

A.P.
Politică / 10 octombrie 2020

Partidele PRO România şi ALDE se unesc

Partidul PRO România Social-Liberal se formează prin fuziunea dintre PRO România şi ALDE. Preşedinţii celor două formaţiuni îşi asumă rolul de lideri ai opoziţiei constructive şi se angajează să lupte împotriva măsurilor greşite pe care le ia Guvernul PNL, scrie Digi24.

"Vreau şi cred că putem să construim o alternativă capabilă să se opună Guvernului PNL şi aliaţilor săi. Este clar că se repetă ceea ce s-a întâmplat şi în 2009. Alegeri, după care tăieri de venituri şi creşteri de taxe. Nu suntem nişte forţe uriaşe, dar suntem mai puternici împreună. Vom avea candidaţi comuni la alegerile parlamentare şi sunt convins că cei care vor fi aleşi din partea partidului PRO România Social-Liberal vor opri ceea ce acum se vede ca un drum drept spre prăpastie", a declarat preşedintele PRO România, Victor Ponta.

Cei doi lideri consideră că electoratul susţine ideea unirii forţelor politice într-un proiect de ideologie social-liberală, dovadă fiind atât succesul USL, cât şi rezultatele obţinute la prezidenţiale de alianţa formată din PRO România şi ALDE. Ei acuză PSD că doar mimează opoziţia şi că, de fapt, există un blat între social-democraţi şi liberali.

"Milităm pentru principiile şi valorile în care credem. Noi, din ALDE, pentru principiile liberale, cei din Pro România pentru o politică socială coerentă. Am văzut că PSD a fost de acord cu toate măsurile guvernului: introducerea stării de urgenţă, prelungirea stării de urgenţă, introducerea şi prelungirea stării de alertă, adică acele măsuri care au încălcat drepturi şi libertăţi. Suntem singurii capabili să facem o reală opoziţie. Avem o experienţă pe care o punem în faţă", a spus Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte ALDE.

Noua formaţiune îşi doreşte să devină a treia forţă politică, în măsură să ajute la salvarea României din criză şi să protejeze drepturile câştigate de români. PRO România Social-Liberal se va opune măsurilor de austeritate şi va propune soluţii concrete în baza experienţei de bună guvernare a celor doi foşti premieri - Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu.

PRO România Social-Liberal va avea o viziune liberală în ceea ce priveşte economia şi de incluziune socială în domeniul educaţiei, sănătăţii, drepturilor salariale.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Se unesc doua saracii.

    1. Iese un mare partz

    Vai de capul lor oricum ar face tot nu intra in parlament . Nu ii voteaza nimeni.

    Nea tăricene ,o terminași de tot....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb