Patria Bank semnează un nou acord pentru garantarea creditelor antreprenorilor mici şi mijlocii

T.T.
Bănci-Asigurări / 8 august 2019

Patria Bank semnează un nou acord pentru garantarea creditelor antreprenorilor mici şi mijlocii

În prima jumătate a anului 2019, Patria Bank a contractat peste 600 de credite EaSI, în creştere cu 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent

Patria Bank a semnat un nou contract, de 100 milioane de lei, pentru garantarea creditelor acordate prin programul EaSI - Programul pentru ocuparea forţei de muncă şi inovare socială iniţiat de Uniunea Europeană, se aratp într-un comunicat al băncii.

Volumul finanţărilor antreprenorilor prin programul EaSI se apropie de cca 42,3 milioane de euro (200 de milioane de lei) în cei trei ani şi jumătate de la prima accesare, pentru un număr de 2.250 antreprenori.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018, vânzările au înregistrat o creştere de peste 31%, doar în prima jumatate a anului 2019 fiind finanţaţi peste 600 de antreprenori din categoriile companii mici si mijlocii, inclusiv producători agricoli.

"Finanţarea antreprenorilor mici şi mijlocii şi a producători agricoli reprezintă pentru noi o prioritate. Însă dincolo de cifre, pentru noi importantă este contribuţia la dezvoltarea afacerilor şi creşterea încrederii pe care antreprenori o dobândesc atunci când la rândul lor primesc susţinere. Peste 65% dintre creditele contractate în 2019 sunt venite din partea unor clienţi noi. Diferenţa, de 35%, sunt clienţii cu care avem o relaţie foarte bună şi s-au întors la noi pentru un nou credit. Obiectivul nostru pe termen mediu este să sprijinim aceşti antreprenori să crească, să facă lucrurile mai bine şi să aiba un impact economic si social pozitiv", a declarat Codruţ Nicolau, Director General Adjunct Patria Bank, citat în comunicat.

67% dintre creditele EaSI din 2019 sunt contractate de afaceri mici, iar aproximativ 33 % au fost contractate de producători agricoli, antreprenori cu o cifră de afaceri sub 100.000 de euro, în general. Afacerile din agricultura (32%), comerţ (aprox. 20%), servicii (cca. 21%) şi transporturi (aprox. 14%) sunt domeniile de activitate care au beneficiat cel mai mult de avantajele EaSI. Aproximativ 51% dintre clienţi au contractat credite cuprinse între

15.000 - 25.000 de euro (echivalent în Lei), în timp ce aproximativ 49% au solicitat credite până în 15.000 euro. 21% din conducerea firmelor finanţate este asigurată de persoane de sex feminin, numărul angajaţilor fiind în general sub 5 în cea mai mare parte dintre cazuri

Patria Bank este o bancă românească, listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu prezenţă la nivel naţional, peste 180.000 de clienţi şi 3,5 miliarde lei în active, fiind dedicată creşterii gradului de bancarizare în România şi susţinerii antreprenorilor locali.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb