PATRIARHUL KIRILL, MESAJ PENTRU SOLDAŢII RUŞI:  "Sunteţi urmaşii lui Petru cel Mare, comportaţi-vă ca atare"

G.D.
Internaţional / 31 mai 2022

"Sunteţi urmaşii lui Petru cel Mare, comportaţi-vă ca atare"

Patriarhul Kirill al Rusiei a transmis un nou mesaj militarilor ruşi, spunându-le că sunt urmaşii lui Petru cel Mare şi că poporul rus a fost vaccinat împotriva "oricăror aventuri militare", relatează Hotnews.

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, prezent la o paradă din Moscova a cadeţilor ruşi, le-a transmis acestora că sunt "moştenitorii eroicelor generaţii anterioare" şi că "gloria Rusiei este formată în mare măsură tocmai de eroismul armatei noastre".

"Astăzi am văzut reprezentanţi ai armatei ruse din vremurile lui Petru cel Mare defilând în uniforme de pe vremuri. Apoi, în multe privinţe, el a pus bazele recunoaşterii la nivel european a puterii Imperiului Rus. Şi pentru ca să fie aşa, Petru a trebuit să urmeze o cale foarte grea. A construit un nou oraş pe malul Mării Baltice. Şi-a întărit armata după modelul european. El a dovedit că această nouă armată rusă este învingătoare", a declarat Kirill.

Patriarhul Rusiei a subliniat că Petru cel Mare "a arătat lumii întregi şi, în primul rând, bineînţeles, Europei, noua faţă a unui stat rus puternic. Şi întrucât unul dintre factorii acestei forţe au fost forţele armate, astăzi mă adresez vouă, cadeţi. Sunteţi moştenitorii acelor generaţii anterioare. Mulţi dintre voi veţi deveni ofiţeri ai armatei ruse".

"Amintiţi-vă că măreţia statului nostru şi respectul pentru noi vor fi în mare măsură determinate de felul în care va fi faţa forţelor noastre armate", a îndemnat patriarhul Kirill, care la scurt timp după descoperirea atrocităţilor comise de armata rusă la Bucha, a declarat că soldaţii ruşi "cu siguranţă" nu ar putea face rău nimănui.

"Suntem o putere iubitoare de pace şi, în primul rând, pentru că am luat asupra noastră cele mai groaznice lovituri ale celui de-al Doilea Război Mondial, care a devenit pentru noi Marele Război Patriotic, am fost inoculaţi împotriva tuturor aventurilor militare, împotriva oricărei abilităţi de a fi agresivi", a mai susţinut el astăzi.

"Aşadar, fiind iubitoare de pace şi legând viitorul nostru cu pacea, dreptatea, cu dezvoltarea dinamică a economiei şi toate celelalte aspecte ale vieţii poporului nostru, aducem în acelaşi timp un omagiu forţelor noastre armate şi ne exprimăm respectul faţă de acei tineri care doresc să se devotează nobilei cauze sfinte a apărării patriei", a concluzionat patriarhul Kirill.

Noile afirmaţii ale liderului Bisericii Ortodoxe Ruse vin după ce săptămâna trecută patriarhul ecumenic Bartolomeu I, liderul creştinătăţii ortodoxe, i-a sugerat să îşi "sacrifice tronul".

"Nu ar fi posibil ca vreo biserică să nu condamne violenţa, războiul. Biserica rusă ne-a dezamăgit. Nu vreau ca Biserica Ortodoxă Rusă şi fratele patriarh Kirill să reprezinte această tragică excepţie. Nu ştiu cum se poate justifica în faţa conştiinţei sale", a spus patriarhul ecumenic.

Vinerea trecută, Biserica Ortodoxă Ucraineană, afiliată până acum Rusiei, a anunţat că se va rupe de Moscova după ce aceasta a invadat Ucraina, declarând "independenţa sa deplină" faţă de autorităţile spirituale ruse.

O zi mai târziu, Biserica Ortodoxă Rusă a negat demersul Bisericii Ortodoxe Ucrainene de a deveni independentă, afirmând că unitatea dintre biserica sa şi filiala sa din Ucraina este "păstrată" şi va continua să fie consolidată.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Petru cel Mare era tot un criminal, si-a ucis cu mana lui proprii fii

    1. Asta e, altul mai bun n-a gasit de exemplu in toata istoria aia a lor plina de glorii si iubitori de pace.

    acest om e satanist!

    indeamna la razboi, distrugere, moarte!  

    Nu e purtator de mesaj crestin hristic.  

    acest kirill uita ca Dumnezeu e Dumnezeu pentru toti, nu doar pentru rusi.  

    Pedeapsa de la Dumnezeu va fi urmatoarea: pentru trufia si rautatea extrema si pofta de sange a rusilor, Dumnezeu da pedeapsa sa isi piarda tara si poporul rus sa fie umilit si alungat si aruncat de intregul glob pamantesc in cel mai murdar noroi oriunde se vor duce rusii , in orice tara! Oriunde vor fi urati, vor fi batjocoriti si vor fi alungati! Si rusii raman fara tara pentru trufia si rautatea lor dovedita!

    Aceste lucruri se vor intampla!  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb