Patru alerte cu bombă la Chişinău, înainte de vizita lui Iohannis

Elena Deacu
Politică / 24 februarie 2015

Actualizare 14:42 Alertele cu bombă nu pun în pericol vizita lui Iohannis

Cele patru alerte cu bombă înregistrate astăzi în Republica Moldova nu pun în pericol vizita lui Klaus Iohannis în Chişinău, a declarat Victor Ţărnă, directorul Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat din Republica Moldova, citat de presa din ţara vecină.

Victor Ţărnă a explicat că alertele nu vor influenţa vizita lui Iohannis, pentru că locurile unde va merge preşedintele României nu se află aproape de instituţiile bancare unde au fost raportate alertele.

"Ce depinde de noi, totul e sub control. Sper că va fi totul bine", a declarat Ţărnă, fără să precizeze dacă a suplimentat numărul de agenţi, după semnalarea alertelor.

(Valentin Busuioc)

---

Actualizare 11:30 Alertă cu bombă la alte două filiale bancare din Chişinău

Încă două alerte cu bombă au fost anunţate la două bănci comerciale din Chişinău, după ce două alarme anterioare s-au dovedit a fi false.

Potrivit Unimedia, acestea au fost înregistrate la filiala Băncii de Economii din strada Columna 104 şi filala Băncii de Economii de pe strada Mircea cel Bătrân din capitala Republicii Moldova.

Informaţia a fost confirmată pentru publicaţie de către şeful Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău, Silviu Muşuc.

La faţa locului au sosit geniştii, care sunt în căutarea obiectului suspect.

În această dimineaţă au parvenit mesaje prin poşta electronică la două bănci comerciale din Capitală precum că sediile ar fi minate. Ulterior, şeful Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău, Silviu Muşuc, a precizat că alarmele la sediul Băncii de Economii şi la o filială a Băncii Sociale din Capitală s-au dovedit a fi false.

---

O dublă alertă cu bombă s-a înregistrat în această dimineaţă la Chişinău, cu doar câteva ore înainte de vizita oficială a preşedintelui Klaus Iohannis în Republica Moldova.

Potrivit informaţiilor preliminare, la serviciul specializat 902 au telefonat agenţii de pază ai Băncii de Economii şi ai Băncii Sociale care au comunicat că au fost informaţi că în sediul băncii ar fi instalate obiecte explozibile, scrie deschide.md.

Reprezentanţii Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au declarat pentru publicaţie că la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje specializate, iar personalul bănicilor a fost evacuat.

Ofiţerul de presă, al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, a declarat pentru Deschide.md că "informaţia a parvenit în jurul orei 09:00". "La faţa locului au fost trimişi criminalişti şi genişti de la BOMBTEH, care au evacuat imediat personalul băncilor aflate pe strada Columna şi pe strada Bănulescu-Bodoni", a mai precizat oficialul.

Preşedintele Klaus Iohannis va face, astăzi, o vizită oficială în Republica Moldova, unde va avea o întâlnire tête-à-tête cu Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb