Patru investitori, interesaţi de Banca Carpatica

A.S.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 iulie 2014

Patru investitori, interesaţi de Banca Carpatica

Actualizare 19:45 Acţiunile BCC au urcat cu 9,5%

Acţiunile Băncii Comerciale Carpatica au închis în creştere cu 9,46%, pe un rulaj de 1,64 milioane de lei.

--------

Actualizare 18:20 Ilie Carabulea, arestat preventiv

Curtea de Apel Bucureşti a admis, astăzi, cererea DNA de arestare preventivă a omului de afaceri trimis în judecată în dosarul ASF-Carpatica, transmit surse din presă.

Instanţa a admis solicitarea procurorilor de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv, motivul fiind că Ilie Carabulea a încălcat mai multe interdicţii impuse de instanţă.

Decizia judecătorilor nu este definitivă.

Potrivit DNA, propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că, în intervalul 24 iunie - 5 iulie, Ilie Carabulea a încălcat în mod repetat obligaţiile impuse de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin încheierea din data de 19 iunie.

Atunci s-a dispus faţă de inculpat înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, din data de 23 iunie până la 22 iulie.

Prin aceeaşi încheiere, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a impus lui Ilie Carabulea următoarele obligaţii: de a nu părăsi imobilul în care locuieşte fără permisiunea judecătorului de Cameră preliminară şi a instanţei în faţa căreia se află cauza penală ce-l priveşte; să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de Cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi şi să nu comunice cu martorii în prezenţa cauză.

Procurorii DNA susţin că au probe care confirmă faptul că, în intervalul 24 iunie - 5 iulie, Ilie Carabulea a încălcat în mod repetat şi sub diferite modalităţi obligaţiile impuse de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Astfel, el luat legătura şi a comunicat prin intermediul mijloacelor de comunicare electronice, dar şi prin intermediul unei alte persoane, cu inculpaţii: SC Carpatica Asig SA (prin reprezentanţii legali), Ana Ina Crudu, precum şi cu mai mulţi martori din dosar.

Totodată, începând cu data de 25 iunie, Ilie Carabulea şi-a instalat la domiciliu un sistem de monitorizare conectat la serverul SC Carpatica Asig SA, prin intermediul căruia are acces online la imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în sediul acestei societăţi şi implicit la activitatea desfăşurată de inculpaţi şi martori.

Ilie Carabulea a fost arestat la începutul lunii martie, împreună cu fostul preşedinte al ASF Dan Radu Ruşanu şi Marian Mîrzac, fost membru neexecutiv al conducerii ASF, măsură revocată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a decis ca ei să stea în arest la domiciliu.

--------

Actualizare 13:00 Căutarea de investitori, în linie cu mandatul primit în aprilie

Căutarea de investitori pentru Banca Comercială Carpatica în vederea unei fuziuni este în linie cu mandatul primit în aprilie, potrivit unui comunicat al Băncii.

Acţionarii Băncii Comerciale Carpatica (BCC) au mandatat în aprilie conducerea companiei pentru a găsi un posibil candidat pentru fuziune.

Potrivit acestuia, fuziunea va avea ca scop găsirea unui partener alături de care banca să îşi consolideze poziţia în piaţă.

Anterior, acţionarii BCC au aprobat propunerea de împuternicire a Directoratului de a analiza şi identifica "eventuale oportunităţi de dezvoltare a băncii prin realizarea unei fuziuni şi, în cazul în care există o astfel de oportunitate, pentru a întocmi proiectul de fuziune".

Acţiunile Carpatica urcau astăzi pe Bursa de Valori Bucureşti, în jurul orei 12:45, cu 14,83%, preţul unui titlu fiind de 0,0728 lei. La această valoare, capitalizarea societăţii era de 199.474.817,32 lei.

---

Patru investitori, interesaţi să intre în acţionariatul Băncii Comerciale Carpatica (BCC) şi să capitalizeze banca, ar fi primit, în urmă cu câteva săptămâni, accesul la camera de date a instituţiei de credit, pentru ca în perioada următoare să fie iniţiate discuţii referitoare la modul în care să se realizeze tranzacţia, transmit sursele de presă.

În urmă cu trei luni, acţionarii BCC au aprobat să mandateze conducerea instituţiei de credit să analizeze oportunitea fuziunii cu o altă bancă.

"Există interes pentru a investi în bancă atât din partea unor instituţii bancare locale, cât şi din partea unor fonduri de investiţii. Conducerea a deschis de câteva săptămâni camera de date şi cei interesaţi studiază deja informaţiile", au declarat surse bancare, citate de Mediafax.

Potrivit acestora, doi dintre cei patru investitori care au început deja discuţiile au o puternică forţă financiară şi ar putea da un impuls semnificativ băncii din Sibiu.

Sursele citate au precizat că printre investitori se află şi un mare fond de investiţii din SUA.

Banca Comercială Carpatica (BCC) este listată la Bursa de Valori Bucureşti, iar ultimul preţ de tranzacţionare a fost de 0,0631 lei/acţiune, cu aproape 1% sub cotaţiile de la finalul şedinţei precedente. La această cotaţie, capitalizarea bursieră depăşeşte cu puţin 200 de milioane de lei, cu aproape 40% mai jos decât capitalul social al băncii. Valoarea nominală a unei acţiuni este de 0,1 lei, iar maximul ultimelor 52 de săptămâni a fost de 0,0768 lei/acţiune, atins la începutul acestui an.

BNR a suspendat, la jumătatea lunii martie, dreptul de vot pentru principalul acţionar al băncii, Ilie Carabulea, aflat în arest, dar şi pentru Corneliu Tănase, care acţionează concertat cu Carabulea.

Ulterior, banca centrală a extins cu încă patru persoane grupul de acţionari care acţionează concertat la Banca Carpatica, incluzând şi noii acţionari care au preluat titluri de la Corneliu Tănase, întrucât Ilie Carabulea a finanţat o parte din achiziţii.

Ilie Carabulea controlează 41,2898% din capitalul social al băncii, iar Corneliu Tănase deţinea anterior unor tranzacţii 11,2179% din titluri.

Investitorul care va fi selectat ar putea achiziţiona pachetul deţinut de Carabulea.

Carabulea şi Marian Mîrzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, au fost arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie, la finele lunii ianuarie, fiind acuzaţi că, în mod fraudulos, în perioada mai - decembrie 2013, au reuşit să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de ASF la societatea de asigurări.

Acţionarii al căror exerciţiu al drepturilor de vot nu a fost suspendat au avut dreptul să ţină adunare generală, putând lua orice hotărâre de competenţa acesteia, cu majoritatea prevăzută de lege sau, după caz, de actul constitutiv, majoritatea respectivă fiind raportată în acest caz la totalul capitalului social deţinut de acţionarii în cauză.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. daca de 4 saptamani acesti 4 mari investitori erau interesati de BCC oare de ce nu s-a vazut in piata?

    oare de ce a crescut BCC cu 15% doar azi cand ati dat stirea ?

    1. de ce Banca Carpatica nu da un comunicat sa explice clar cum sta situatia ?

      de ce//,de ce///.. existe si niste secrete privind participarea celor patru investitori. Nu chiar orce se poate publica ..mai ales acum la discutii si negocieri privind tranzactiile...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb