PDL sprijină înfiinţarea unui muzeu naţional al dictaturii comuniste, prin hotărâre de Guvern

Ziarul BURSA #Politică / 12 iulie 2011

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, luni, că a primit susţinerea politică a BPN al partidului pentru înfiinţarea, prin hotărâre de Guvern, a unui muzeu naţional al dictaturii comuniste, anunţă Mediafax.

Ministrul de Externe a precizat că îşi doreşte ca PDL să promoveze, "foarte rapid", prin hotărâre de Guvern, acest proiect de înfiinţare a unui muzeu al dictaturii comuniste şi a reamintit faptul că anul acesta, în decembrie, se împlinesc cinci ani de când preşedintele Traian Băsescu, asumându-şi raportul Comisiei prezidenţiale, a condamnat în plenul Parlamentului crimele comunismului.

Baconschi a arătat că printre recomandările acelui raport asumat de şeful statului se numără şi "înfiinţarea acestui loc al memoriei, al pedagogiei pentru noile generaţii".

Ministrul Afacerilor Externe a spus că, într-un sondaj de opinie realizat în 2010 şi reluat în acest an, 51% dintre cei chestionaţi au considerat că este "extrem de necesar" să se înfiinţeze un muzeu al dictaturii comuniste.

Potrivit lui Teodor Baconschi, Bucureştiul este singura capitală est-europeană "din fostul spaţiu de influenţă sovietică unde o asemenea instituţie nu a existat până acum".

Teodor Baconschi a spus că muzeul va include "şi memoria suferinţelor prin care au trecut minorităţile naţionale în perioada dictaturii comuniste" şi "va fi un gest de recuperare a unei justiţii morale elementare".

El a arătat că pe lângă muzeu va fi creat şi un centru de documentare destinat informaţiei publice cu acces neîngrădit, pentru înţelegerea universului comunist.

Teodor Baconschi a precizat că "a fost sugerat ca sediu Hala Filaret", arătând că, până la sfârşitul acestui an, s-ar putea inaugura o expoziţie temporară destinată educaţiei publice şi culturii democratice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb