PE DIVIZIA DE AGRI-BUSINESS Agricover - profit brut de 12,2 milioane de lei, în 2016

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 4 aprilie 2017

Agricover - profit brut de 12,2 milioane de lei, în 2016

Divizia de Agri-Business a Agricover Holding a înregistrat, anul trecut, un profit brut de 12,2 milioane de lei, după o pierdere de 12 milioane de lei, în 2015, potrivit unui comunicat al companiei.

Socitatea a raportat o cifră de afaceri de 1,14 miliarde de lei, pentru anul 2016, în scădere cu 4% faţă de anul 2015.

Totodată, în 2016, indicatorul EBITDA a fost de 21,8 milioane de lei, faţă de 11,5 milioane de lei, în 2015 (EBITDA - profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare).

Agricover a avut, în 2016, un număr de 4,070 de fermieri parteneri.

"Anul 2016 a reprezentat o nouă etapă de eficientizare a operaţiunilor de Agri-Business, ceea ce a condus la o creştere a profitabilităţii. Ne-am asumat angajamentul de a susţine dezvoltarea fermierilor parteneri, iar pentru aceasta continuăm să ne concentram pe găsirea de noi soluţii de reducere a costurilor de producţie la hectar", a declarat Daniel Florescu, Director General Agri-Business, Agricover.

Holdingul Agricover a înregistrat o creştere cu 8% a activităţii de distribuţie inputuri, în timp ce volumul de cereale şi oleaginoase tranzacţionate s-a redus cu 27%. Această reducere face parte din strategia companiei de eficientizare a activităţii, strategie care va continua şi pe parcursul anului 2017, arată comunicatul de presă. Totodată, compania are în vedere extinderea parteneriatelor cu fermierii medii şi mici.

În anul 2016, Agricover a achiziţionat 275.000 de capete de porc de la fermierii din zootehnie, cu 33% mai mult faţă de anul anterior, din care 235.000 de capete au fost abatorizate şi procesate în unitatea proprie, achiziţionată de companie la începutul anului 2015.

Agricover a investit în Abatorul Periş pentru a asigura desfacerea constantă şi sigură a producţiei fermelor romaneşti de porci. Abatorul este în acest moment una din cele mai importante unităţi de abatorizare a porcului viu din ţară, cu o capacitate de abatorizare de 5.000 capete de porc pe săptămână pe schimb.

Compania are în vedere, pentru anul curent, investiţii de peste 19 milioane de lei pentru construirea unei secţii noi de procesare a produselor de carne de porc cu valoare adăugată, pentru suplimentarea sistemului de refrigerare şi pentru extinderea padocului pentru animale.

Agricover Holding reuneşte diviziile Agri-Business si Agri-Finance şi are, în total, peste 850 angajaţi, deservind peste 4.500 clienţi fermieri la nivel naţional.

Divizia de Agri-Business reuneşte activităţile de distribuţie inputuri pentru agricultură (seminţe, pesticide, îngrăşăminte, motorină), servicii de însilozare şi comerţ cu cereale şi oleaginoase, precum şi activitatea de abatorizare şi procesare a cărnii de porc.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dar Bucataru, undexe Bucataru? Ca porci am inteles ca acti!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb