PE: Piaţa unică digitală ar putea aduce 260 miliarde euro în plus la economia UE

E.D.
Internaţional / 27 noiembrie 2014

Parlamentul European a cerut statelor membre şi Comisiei Europene să elimine barierele care împiedică dezvoltarea pieţei unice digitale, potrivit unei rezoluţii votate joi, care susţine că piaţa unică digitală ar putea genera 260 miliarde de euro suplimentare pe an pentru economia UE şi ar putea contribui la creşterea competitivităţii.

Deputaţii au subliniat, de asemenea, nevoia de a preveni abuzul de poziţie dominantă din partea companiilor online, prin aplicarea regulilor UE privind competiţia şi prin deconectarea motoarelor de căutare de la alte servicii comerciale, se arată în textul aprobat cu 384 de voturi la 174 şi 56 de abţineri. Anumite provocări importante, cum ar fi fragmentarea pieţei, lipsa interoperabilităţii, precum şi inegalităţile regionale şi demografice privind accesul la tehnologie, trebuie abordate pentru a putea utiliza potenţialul pieţei digitale.

Rezoluţia subliniază că "piaţă de căutare online are o importantă specială pentru asigurarea condiţiilor de competitivitate în cadrul pieţei unice digitale", salutând angajamentul Comisiei de a investiga mai mult practicile motoarelor de căutare.

Rezoluţia cere Comisiei "să prevină orice abuz în marketingul serviciilor interconectate de către operatorii motoarelor de căutare", subliniind importantă căutării online non-discriminatorii. "Indexarea, evaluarea, prezentarea şi ierarhizarea de către motoarele de căutare trebuie să fie obiectivă şi transparenţă", spun deputaţii.

Având în vedere rolul motoarelor de căutare pe internet în "comercializarea exploatării secundare a informaţiilor obţinute" şi nevoia de a aplică regulile UE privind competiţia, deputaţii au mai cerut Comisiei "să aibă în vedere propuneri pentru deconectarea motoarelor de alte servicii comerciale", pe termen lung.

Deputaţii au subliniat că "tot traficul pe internet trebuie să fie tratat în mod egal, fără discriminare, restricţie sau interferenţă". Parlamentul cere statelor membre să înceapă negocierile privind pachetul telecom, astfel încât "taxele de roaming în UE să fie eliminate, să existe mai multă siguranţă legală privind neutralitatea netului şi să se îmbunătăţească protecţia consumatorului".

Deputaţii cer Comisiei "să preia conducerea în promovarea unor standarde şi specificaţii internaţionale pentru cloud computing", astfel încât să se asigure că această tehnologie permite protejarea vieţii private, este de încredere, interoperabila, sigură şi eficientă din punct de vedere energetic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb