PE va acorda Premiul Cetăţenilor Europeni 2020 cercetătorilor din Luxemburg

J.P.
Internaţional / 19 februarie 2021

PE va acorda Premiul Cetăţenilor Europeni 2020 cercetătorilor din Luxemburg

Parlamentul European va acorda Premiul Cetăţenilor Europeni 2020 cercetătorilor din Luxemburg pentru iniţiativele lor de la începutul pandemiei de coronavirus, relateazâ chronicle.lu.

"Cercetarea în Luxemburg', organizaţia umbrelă a celor două asociaţii de cercetători din Luxemburg, va primi premiul la propunerea deputatului parlamentar Christophe Hansen (Grupul CSV / PPE) pentru proiectele "#AllDagEngBA" şi "#Bitzdoheem". Premiul din 2020 revine către 30 de câştigători din 25 de ţări din Europa.

În timpul crizei de sănătate, persoanele şi asociaţiile din Luxemburg au lansat numeroase iniţiative cu scopul de a-şi ajuta concetăţenii şi comunitatea. Printre altele, cercetaşii din Luxemburg s-au organizat rapid pentru a ajuta persoanele vârstnice şi vulnerabile.

Cu proiectul "#AllDagEngBA" (o faptă bună pe zi), în jur de 900 de membri au făcut comisioane în fiecare zi pentru persoanele în vârstă şi persoanele cu risc. De la începutul pandemiei, tinerii cercetători au realizat 6.241 de fapte bune. În acelaşi timp, cercetătorii din Luxemburg au început o altă iniţiativă la sfârşitul lunii martie 2020: campania "#Bitzdoheem", care a fost dedicată furnizării gratuite de măşti de protecţie nemedicale către 51 de instituţii caritabile. Aproximativ 450 de voluntari au cusut 40.641 de măşti de protecţie.

Din 2008, Parlamentul European acordă în fiecare an Premiul Cetăţenilor Europeni. Acest premiu este acordat pentru realizări speciale pentru angajamentul european în diferite domenii. Cetăţenii, grupurile de cetăţeni, asociaţiile sau organizaţiile pot depune cereri pentru proiectele pe care le desfăşoară. De asemenea, deputaţii europeni pot depune o propunere în fiecare an.

Câştigătorii sunt selectaţi de un juriu al Parlamentului European. În Luxemburg, aceasta a constat din europarlamentarii Charles Goerens (DP / Renew), Monica Semedo (pe atunci DP / Renew) şi Isabel Wiseler-Lima (CSV / PPE), precum şi foşti câştigători ai premiilor Odile Linden şi Mike de Waha de la National Youth Consiliul Luxemburgului (de Jugendrot).

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor şi a nominalizărilor la Premiul pentru cetăţeni europeni 2021 este 15 aprilie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb