PENTAGONUL ANTIPREZIDENŢIAL Electoratul şi-a zdrobit partidele

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 21 mai 2007

Electoratul şi-a zdrobit partidele

Aproape o cincime dintre PSD-işti (18%) au votat cu Băsescu la Referendum-ul de sâmbătă, conform sondajelor, ilustrând cum nici cel mai disciplinat partid nu şi-a putut menţine fidelitatea electoratului în acţiunea de demitere a preşedintelui, percepută public drept o murdară intenţie a "oligarhilor" de a-l mătura pe şeful statului, care îi incomodează.

În celelalte partide ale "pentagonului antiprezidenţial" anarhia şi rebeliunea au fost, însă, mult mai accentuate.

Lui Tăriceanu trebuie să-i fi fugit pământul de sub picioare când a aflat că 60% din liberalii lui au votat cu Băsescu!

Teribilă lovitură!

La UDMR a fost chiar mai tragic: 66% dintre unguri l-au binecuvântat pe Băsescu, dis­tanţându-se de intenţiile conducerii partidului.

Voiculescu are probleme foar­te serioase în micuţul PC - 43% din ai lui l-au votat pe Băsescu.

La fel şi Vadim - PRM-iştii s-au dat cu Băsescu în proporţie de 40%.

Prin contrast, PD-iştii şi PLD-iştii au votat unitar, cu peste 95% pentru Băsescu.

Traian Băsescu a primit, la Referendumul de sâmbătă, un milion de voturi în plus faţă de cele cu care a câştigat prezidenţialele din anul 2004. Şefii partidelor antiprezidenţiale se confruntă cu pericole dintre cele mai grave - migraţia bazei electorale, contestarea din interior. Membrii de rând ai partidelor lor îi acuză pentru manevrele politice murdare prin care au încercat să-l elimine pe preşedinte, iar motivele artificioase folosite pentru asta, îi fac să-şi suspecteze liderii de corupţie.

Declaraţiile lui Geoană, Tăriceanu şi Voiculescu, imediat după anunţul victoriei nete a lui Băsescu i-au indignat pe cei care au votat pentru menţinerea în funcţie a preşedintelui. Printre cei indignaţi sunt PSD-işti, PNL-işti, PRM-işti, UDMR-işti şi PC-işti.

Nu puţini.

Cei trei lideri politici antiprezidenţiali au declarat, toţi trei pe acelaşi calapod, că prezenţa la urne (care, după ei, ar fi fost slabă) ar dovedi lipsa de interes a poporului pentru agenda politică a preşedintelui Băsescu.

Analişti politici, precum cei chemaţi la postul TV al antiprezidenţialului Voiculescu, au îmbrăţişat acest sofism, întorcându-l pe toate muchiile, cu disperare.

Nu trebuie să fii analist ca să sesizezi că argumentul este vicios: pe Internet, cetăţenii oarecari îi apostrofează pe liderii lor politici - "nesimţiţi" şi "prostănaci". Cetăţenii spun că participarea de 44% la Referendum nu poate fi apreciată drept slabă, în niciun caz.

Ei arată că absenţa la urne reprezintă decizia electoratului celor cinci partide antiprezidenţiale şi că motivele şi interesele liderilor acestora nu sunt împărtăşite de simpatizanţii lor tradiţionali.

Cetăţenii mai spun că absenteismul la urne este, de fapt, pe dos, un vot de blam pentru iniţiatorii demiterii preşedintelui. Pentru că demiterea şefului statului ar presupune revolta maselor contra abuzurilor puterii, dar, la Referendum s-a văzut că masele nu sunt revoltate. Şi că iniţiativa "pentagonului antipreziden­ţial" nu are susţinere de masă.

Cetăţenii oarecari, nu analişti, demonstrează sofismele manipulatorii ale liderilor partidelor învinse la Referendum.

Asta înseamnă că liderii s-au subţiat. Că au devenit atât de transparenţi, încât li se vede înăuntrul.

Indiferent cine, ce şi cum este Băsescu, el afirmă un adevăr - "clasa" politică trebuie reformată, în întregul ei.

Victorie netă

a lui Băsescu, la Referendum:74,3%

Prezenţa la urne la referendumul pentru demiterea preşedintelui a fost de 44,02%. Dintre aceştia, 74,32% au votat în favoarea lui Traian Băsescu, iar 24,9% împotriva sa, relevă rezultatele parţiale comunicate de BEC, ieri, la ora 17.00, după centralizarea datelor din 17.097 de secţii din 17.480.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Imaginatia unora e fabuloasa,intradevar!Sa pui pe seama serviciilor secrete toate fara de legile petrecute innautru tarii,e un punct de vedere ,sa zicem!Dar realitatile evenimentelor desfasurate in ultima vreme ne demonstreaza contrariu.Sa analizam rezultatul Referendumului:poporul a dovedit spre bucuria multora dintre noi,o atitudine exemplara bazata pe mult calm,rabdare si intelegere ,la desfasurarea mitingurilor de dinaintea Referendumului.Cumintel,poporu l ia ascultat pe toti liderii politici:pe presedintele Traian Basescu,Mircea Geoana,Iliescu,Vadim Tudor,Voiculescu si altii.In cele din urma a ales.Si a ales pe cel mai bun dintre ei.S-a convins repede de ''credinta''celorlalti lideri fata de popor si tara.Alegerea poporului ne-a satisfacut pe multi dintre noi romanii.Deci,fara doar si poate ca acest rezultat ramane o certitudine.Nu putem spune ca si de data asta ''serviciile secrete''

    si-au spus din nou cuvintul.Asta ar fi insemnat,ca ''serviciile secrete'' sa fi convertit masele de oameni care au venit la vot.Ceea ce e absurd!Aici s-a vazut clar :poporul curat ca lacrima a ales dreptatea.Sigur ca aceasta alegere a ''inbolnavit''pur si simplu mai mult de jumatate din clasa politica romaneasca,care folosesc acum dupa Referendum,toate caile marsave de a gasi in cele din urma un drum credibil in fata electoratului.Sunt fortari desarte!Poporul a ales,el nu mai pote fi pacalit.Chiar daca prin absurd,e posibila interventia nedorita a unor ''servicii secrete'' din interiorul tarii sau din Rusia,ele nu vor mai fi acceptate de popor.Poporul roman a trecut prin multe si e saturat de injectiile securitatii,injectiile comuniste sau de spionajul rusesc.Toate aceste puteri vizibile si invizibile numai au efect asupra poporului,ptr ca poporul are o arma simpla,mult mai puternica decit toate armele distrugatoare de indentitati omenesti,de dreptati omenesti,de sisteme politice binefacatoare ptr.popor,de guverne politice care sustin poporul.Aceasta arma e votul poporului.Toate grupurile de interese impreuna cu parlamentul au primit o lovitura de gratie din partea poporului.Poti sa ai in mina toata puterea economica si financiara din tara,daca natia ,rasa din care te tragi,poporul in mijlocul caruia traiesti....te uraste si te dispretuieste ca pe o dihanie hidoasa,tot degeaba!Insemneaza ca voi toti astia ostili societatii romanesti nu veti fi niciodata invingatori.Deocamdata invingatorii oficiali in lupta ptr o societate romaneasca asezata si fara coruptie,sunt Traian Basescu si Gigi Becali.Ei sunt ''cei mai iubiti dintre pamanteni'',din fericire ptr noi cei multi.Sa nu se uite un lucru foarte important:ca pe linga cele 2 personaje politice sustinute de popor,tot el poporul,are o foarte mare incredere in UE,in legile ei,in sistemul ei si in lupta ei ptr o societate asezata si cu drepturi ptr oameni.Romanii sunt foarte mandrii si increzatori in aceasta aderare.Nu are niciun fel de apreciere fata de ''mocirla'' politica ostila Romaniei.Poporul de fapt si-a dat seama inaintea politicienilor din Romania,ca aliatul neiertator in lupta ptr. inlaturarea coruptiei in toate tarile devenite in ultima vreme membre ale UE,e de fapt tocmai UE.Ea va fi aceea care isi va folosi tactul sau politic inegalabil impotriva hahalerelor politice instalate de pe vremea comunismului.Ce se intimpla acum la ora actuala in Romania nu e vorba de democratie ci de o forma de obraznicie totala care a cuprins toate formatiunile politice si mai ales cele sociale ale tarii.Poporul asteapta cuminte in continuare si alte evenimente politice si...iar o sa dea lovitura de gratie neasteptata ptr voi dusmanii Romaniei. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb