Pentagonul salută eventuala prezenţă a unor trupe saudite în Siria

Ioana Dogaru
Internaţional / 6 februarie 2016

Responsabili ai Pentagonului au salutat vineri propunerea Arabiei Saudite de a contribui la o eventuală desfăşurare de trupe la sol de către coaliţia împotriva grupării Statul Islamic (SI) în Siria, fără a detalia efortul pe care l-ar dori din partea Riadului, potrivit AFP.

SUA îşi îndeamnă de mai multe săptămâni partenerii din coaliţia împotriva grupării Statul Islamic să-şi intensifice efortul militar împotriva jihadiştilor, transmite sursa citată.

O reuniune a miniştrilor apărării din cele 26 de ţări ale coaliţiei şi din guvernul irakian, care va avea loc săptămâna viitoare, la Bruxelles va avea ca subiect tocmai această intensificare, informează AFP.

"Salutăm anunţarea de către Arabia Saudită a faptului că ea caută mijloace de a întări participarea sa la coaliţia" împotriva grupării ISIS, a indicat vineri colonelul Patrick Ryder, purtătorul de cuvânt al Comandamentului forţelor americane în Orientul Mijlociu (CENTCOM).

"În ceea ce priveşte forţele pe care saudiţii le-ar putea aduce - şi care ar fi utile - discuţia continuă", a indicat colonelul.

Secretarul apărării americane, Ashton Carter, şi-a multiplicat în ultimul timp apelurile la coaliţie şi în special ţărilor Golfului pentru a-şi spori contribuţia la lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, relatează sursa citată.

Arabia Saudită şi alte ţări ale Golfului au participat la loviturile aeriene încă de la începutul acestora, dar participarea lor s-a redus considerabil după ce şi-au lansat propria campanie aeriană împotriva rebelilor din Yemen, în martie 2015, aminteşte AFP.

Propunerea Riadului de a participa la o eventuală operaţiune la sol în Siria este "importantă" prin capacităţile pe care le pot aduce saudiţii, dar şi prin semnalul pe care îl dau astfel, a estimat un responsabil american al Departamentului Apărării. "Acesta ar putea fi un catalizator pentru a incita alte ţări din regiune să procedeze la fel", a mai spus el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb