PENTRU 18,6 MILIOANE DE DOLARI  Compania "Elbit" va îmbunătăţi avioanele C-130 ale Forţelor Aeriene Române

Ziarul BURSA #Companii #Apărare / 25 mai 2011

Compania israeliană Elbit Systems a primit un contract în valoare de aproximativ 18,6 milioane de dolari pentru a îmbunătăţi avioanele de tip C-130 ale Forţelor Aeriene Române, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit contractului, prototipul C-130 va fi dotat cu diferite tipuri de sisteme electronice avansate, inclusiv cu cele produse de Elisra Electronic Systems, o subsidiară a Elbit.

Contractul va avea o durată de patru ani şi va fi executat în cooperare cu întreprinderi de profil din România. Directorul general al Diviziei aerospaţiale a Elbit Systems, Yoram Shmuely, a apreciat că odată cu acest proiect se face un pas înainte în cooperarea dintre Elbit şi Forţele Aeriene Române, potrivit Mediafax.

Elbit Systems operează în România de 15 ani, executând proiecte de amploare în cooperare cu numeroase companii din industria de apărare, printre care IAR Braşov, Avioane Craiova şi Aerostar.

Forţele Aeriene Române dispun de patru avioane de tip C-130B, de un aparat de tip C-130H şi au primit cu titlu gratuit de la Garda de Coastă a SUA patru aeronave C-130B Hercules, în anul 1996.

Separat, un avion C-130 Hercules, varianta H, a fost livrat Forţelor Aeriene Române în 2004. Acesta a fost dus în iulie 2004 la sediul firmei Lockheed Martin din Greenville - SUA cu scopul de a fi modernizat şi reparat capital, pentru ca în data de 12 februarie 2007 să intre în exploatarea Bazei 90 Transport Aerian.

Din 1996 şi până în prezent, aeronavele C-130B au efectuat aproximativ 13.000 de ore de zbor, în misiuni de transport de persoane, transport de tehnică militară şi materiale, lansare de paraşutişti, zboruri de antrenament şi misiuni umanitare, în ţară şi în teatrele de operaţii din Irak şi Afganistan.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb