PENTRU 2,9 MILIARDE DOLARI Abbott preia compania farmaceutică CFR Pharmaceuticals din Chile

V.B.
Companii #Sănătate / 2 iunie 2014

Multinaţionala farmaceutică Abbott a anunţat preluarea companiei CFR Pharmaceuticals pentru 2,9 miliarde dolari, achiziţie prin care gigantul american îşi consolidează prezenţa pe piaţa de profil din America Latină, dublându-şi, astfel, cota de piaţă în această regiune pe segmentul produselor farmaceutice mature, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Tranzacţia plasează Abbott în topul primelor 10 companii farmaceutice din ţările de origine latină.

Adrian Grecu, General Manager Abbott România, a declarat: "Această decizie strategică are legătură directă cu angajamentul şi viziunea noastră pe termen lung de a ne consolida prezenţa pe pieţele în curs de dezvoltare. Acest proces va continua şi credem noi că va avea un impact pozitiv şi în Estul Europei, inclusiv în România, atât pentru companie, cât şi pentru pacienţii pe care îi deservim. Avem toată încrederea că procesul de tranziţie al CFR Pharmaceuticals se va încheia cu succes, aşa cum este estimat pentru sfârşitul celui de-al treilea trimestru al acestui an".

Potrivit previziunilor, piaţa farmaceutică din America Latină va raporta anul acesta vânzări de aproximativ 73 miliarde dolari, acestea urmând să atingă pragul de 124 miliarde dolari până în 2018, rata de creştere fiind aproape dublă, chiar triplă faţă de cea a pieţelor dezvoltate.

Cu ocazia extinderii portofoliului, Abbott estimează că va avea o creştere de 900 milioane dolari raportată la cifra de vânzări pentru anul 2015 şi anticipează o dublare a vânzărilor în următorii ani.

În prezent, CFR Pharmaceuticals este prezentă în 15 ţări din America Latină şi are în portofoliu peste o mie de produse. Portofoliul acesteia este în mare parte aliniat la specificului celui deţinut de Abbott şi acoperă principalele arii terapeutice, precum: sănătatea femeii, boli ale sistemului nervos central, afecţiuni cardiovasculare şi respiratorii. Compania are circa 7 mii de angajaţi, deţine divizii de R&D şi de producţie în Chile, Columbia, Peru şi Argentina.

Cu aproximativ 70 de mii de angajaţi, Abbott activează în peste 150 de ţări şi oferă un portofoliu care cuprinde atât produse pentru diagnostic, instrumente medicale, produse nutriţionale, cât şi medicamente mature recunoscute. În ţara noastră, Abbott este prezentă cu următoarele divizii: diagnostic (ADD), diabet (ADC), vascular (AVD), optică medicală (AMO), diagnostic molecular (AMD) şi medicamente mature (EPD).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb