Pentru 2010, unul dintre obiectivele "Generali" este este revitalizarea pieţei asigurărilor de viaţă

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 2 martie 2010

Marie Kováøová: "Pentru 2010, ne dorim o creştere sănătoasă şi profitabilă pe toate liniile de business şi o evoluţie generală a volumului de prime brute subscrise peste media pieţei asigurative, estimată la 4-5%".

Marie Kováøová: "Pentru 2010, ne dorim o creştere sănătoasă şi profitabilă pe toate liniile de business şi o evoluţie generală a volumului de prime brute subscrise peste media pieţei asigurative, estimată la 4-5%".

"Generali Asigurări" a crescut cu 20%, în 2009

Generali Asigurări a subscris în 2009 un volum total de prime brute subscrise de 501,5 milioane lei, înregistrând o creştere de 20% faţă de 2008 (417,5 milioane lei). Asigurările generale au evoluat cu 26%, până la 417,2 milioane lei (faţă de 332,1 milioane lei în 2008), în timp ce asigurările de viaţă s-au menţinut la aproximativ acelaşi nivel din 2008 (scădere de doar 1%, de la 85,4 milioane lei în 2008 la 84,4 milioane lei în 2009), potrivit unui comunicat de presă al companiei. Marie Kováøová, Director General Generali Asigurări, a declarat: "Având în vedere că piaţa de asigurări a fost puternic afectată de turbulenţele economice, înregistrând o creştere modestă în 2009 în comparaţie cu aşteptările şi cu istoricul ultimilor ani, faptul că am obţinut o creştere generală de două cifre este o confirmare a faptului că strategia adoptată a fost una corectă. Am aplicat şi vom aplica în continuare aceeaşi politică prudentă în subscriere, pentru că preferăm să avem o companie sănătoasă, cu un viitor solid şi care să le poată oferi siguranţă clienţilor".

Pe segmentul asigurărilor generale, evoluţii remarcabile au fost înregistrate la asigurările de răs-pundere civilă generală (+39%), la asigurările de incendiu şi calamităţi (+18%), iar în cadrul acestei clase se remarcă asigurările de lo-cuinţă, care au crescut cu 24%.

În cadrul segmentului de asigurări de viaţă, asigurările de grup au realizat o creştere de 18%, în timp ce asigurările individuale au fost uşor afectate de mediul economic defavorabil, creşterea ratei şomajului, blocarea proiectelor personale şi profesionale şi totodată criza psihologică.

"În condiţiile în care piaţa asigurărilor de viaţă a scăzut cu circa 10% în primele 9 luni ale anului 2009, considerăm că menţinerea la nivelul din 2008 este un succes. Pentru 2010, unul dintre obiectivele principale este revitalizarea aces-tui segment, insuficient dezvoltat în România, atât din punct de vedere al diversificării ofertei de produse, cât şi din punct de vedere al distribuţiei la nivel naţional", a explicat Kováøová. Domnia sa a adăugat: "Deşi tendinţa în piaţă este de a privi cu scepticism anul 2010 pentru că, într-adevăr, se arată a fi un an cel puţin la fel de dificil ca 2009, noi încercăm să ne concentrăm pe oportunităţi. Analiştii financiari cataloghează România, alături de Ucraina şi Polonia, drept ţara cu cel mai mare potenţial de dezvoltare. Suntem convinşi că Generali Asigurări va avea parte de un an bun".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb