PENTRU 23 MILIOANE EURO Secure Property a cumpărat Praktiker Craiova şi alte proprietăţi imobiliare

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 25 mai 2015

Secure Property a cumpărat Praktiker Craiova şi alte proprietăţi imobiliare

Fondul cipriot de investiţii Secure Property Development & Investment PLC (SPDI) a anunţat achiziţia unor active imobiliare din ţara noastră şi din Bulgaria, printre care şi magazinul Praktiker Craiova, pentru suma de 16,5 milioane de lire sterline (circa 23 de milioane de euro), potrivit unui comunicat al companiei.

Secure Property a mai cumpărat 24,35% din clădirea de birouri Delea Nouă din Bucureşti - ocupată integral de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) - clădire ce produce un venit operaţional net de 1,9 milioane de euro pe an şi are o suprafaţă închiriabilă de 10.280 de metri pătraţi, întinsă pe zece etaje.

În plus, fondul a achiziţionat un pachet de locuinţe într-un ansamblu din zona lacului Griviţa din Bucureşti, precum şi într-un cartier din Sofia, capitala Bulgariei. Potrivit companiei, cele două pachete generează anual venituri de 300.000 de euro, majoritatea locuinţelor fiind închiriate, iar Secure Property vrea să le vândă pentru obţinerea de fonduri pentru noi investiţii.

Preluarea activelor va genera creşterea venitului operaţional net anual al fondului, cu mai mult de 20%, la peste 8 milioane de euro, potrivit comunicatului.

Lambros Anagnostopoulos, CEO al Secure Property, a declarat: "Aceste achiziţii corespund strategiei noastre de a construi un portofoliu diversificat de proprietăţi imobiliare în Europa de Sud-Est, care generează venituri de la chiriaşi importanţi şi oferă un potenţial substanţial de creştere a capitalului".

Secure Property, companie listată la Bursa de la Londra, deţine, astfel, un portofoliu de şapte proprietăţi imobiliare în patru ţări, ce au o valoarea totală netă de aproximativ 62 de milioane de euro.

Anul trecut, SPDI a cumpărat 122 de apartamente în patru ansambluri rezidenţiale din Bucureşti, a căror valoare netă era estimată la 3,3 milioane de euro. Compania deţine şi fostul sediu Danone din Bucureşti, EOS Business Park, clădire pe care a cumpărat-o cu 5,85 milioane de euro, dezvoltată de Primavera Development, firmă deţinută de oamenii de afaceri Daniel Adrian Tanăsoiu şi Emil Tanăsoiu. SPDI a mai cumpărat în ţara noastră, cu 12,6 milioane euro, parcul logistic din Clinceni. Fondul de investiţii cipriot a fost înfiinţat în iunie 2005 şi a vizat, iniţial, investiţiile pe piaţa imobiliară din Ucraina. În urma recapitalizării, în 2011, compania şi-a extins activitatea la nivel regional, prin investiţii în România, Bulgaria, Serbia şi Muntenegru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb