PENTRU 5,13% DIN CAPITAL CNVM obligă SIF Banat-Crişana să ridice suspendarea drepturilor de vot

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 noiembrie 2011

AIPC solicită repetarea AGA din aprilie

UPDATE: SIF Banat-Crişana a ridicat suspendarea dreptului de vot pentru un grup de fonduri

SIF Banat-Crişana a ridicat suspendarea dreptului de vot în cazul unui grup de acţionari, în baza unei Ordonanţe emisă de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare.

Acţionarii cărora le-a fost reacordat dreptul de vot sunt FDI CARPATICA-STOCK/SAI CARPATICA ASSET MANAGEMENT, AZT MODERATO FD PENSII FACULT/ALLIANZ PP, STK EMERGENT, AZT VIITORUL TAU FD PENS PRIV/ALLIANZ PP, VITAL FOND DE PENSII ADMIN PRIVAT- ADMIN. DE BT AEGON FOND DE PENSII S.A., FDI CARPATICA GLOBAL-SAI CARPATICA AM, FDI NAPOCA/GLOBINVEST SA, AZT VIVACE FD PENSII FACULT/ALLIANZ PP, STK FINANCIAL SOC. DE ADMIN. A INVESTITIILOR, CLAIRMONT HOLDINGS LTD, BROADHURST INVESTMENTS LIMITED, ING INTERNATIONAL ROMANIAN EQUITY, LEO OVERSEAS LIMITED, EAST CAPITAL BALKAN FUND.

SIF1 precizează că, în cazul acţionarului FDI BT MAXIM/SAI BT ASSET MANAGEMENT pentru care a fost ridicată suspendarea dreptului de vot ca urmare a apartenenţei la acest grup rămâne, în continuare în vigoare suspendarea dreptului de vot ca urmare a apartenenţei la grupul Banca Transilvania, anterior stabilită prin Atestatul 122/2010 emis de CNVM.

Prin urmare, la data de referinţă pentru Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor convocată astăzi (la a doua convocare), numărul total al acţiunilor emise de S.I.F. Banat-Crişana S.A. este de 548.849.268, din care un număr de 76.568.825 acţiuni sunt suspendate în conformitate cu

prevederile art. 286 din Legea nr. 297/2004, potrivit companiei.

...................................................................

Consiliul de Administraţie al "SIF Banat Crişana" este obligat să dispună ridicarea măsurii de suspendare a drepturilor de vot reprezentând 5,413% din capitalul social, aferente acţiunilor ce depăşesc 1% din capital şi deţinute de "un grup de acţionari care au o politică comună în legătură cu SIF1", potrivit unei ordonanţe de ieri a CNVM.

Decizia Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare vine în contextul în care societatea suspendase drepturile de vot ale unor acţionari cu deţineri peste limita legală de 1%, prezumându-i că acţionează concertat, pentru Adunarea Generală programată pentru 3-4 noiembrie, care are pe ordinea de zi discutarea acordului cu "Erste" privind deţinerea la BCR.

La prima convocare, cvorumul necesar nu a fost întrunit.

Înaintea AGA, SIF Banat Crişana a anunţat suspendarea drepturilor de vot reprezentând aproape 20% din capital, aferente acţiunilor deţinute de acţionari concertaţi cu Banca Transilvania (13,79%), cu Cătălin Chelu (0,15%) şi de grupul la care face referire ordonanţa CNVM (5,14%)

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de capital (AIPC) solicitase CNVM să intervină astfel încât societatea "să revină asupra deciziei de limitare la 1% a dreptului la vot în AGA de joi pentru un grup de 15 acţionari care deţin cumulat 6,41% din capital".

Ioan Cuzman, preşedintele SIF1, ne-a declarat, miercuri, că decizia societăţii nu a făcut decât să respecte legea. Domnia sa ne-a precizat că dacă CNVM (Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare) va da altă decizie cu privire la deţinerile cumulate la SIF-uri, atunci SIF "Banat-Crişana" se va comporta "aşa cum cere legea". Până atunci, însă, Consiliul de Administraţie al SIF 1 este responsabil de "punerea în aplicare a textelor de lege actuale", a adăugat Ioan Cuzman.

AIPC solicită SIF Banat-Crişana să se supună imediat prevederilor Ordonanţei CNVM

Asociaţia Investitorilor de pe Piaţa de Capital solicită Consiliului de Administraţie al SIF Banat-Crişana să se supună prevederilor Ordonanţei CNVM deoarece, în caz contrar, orice hotărâri ale Adunării Generale a Acţionarilor ar deveni nule, ele putând fi atacate de orice persoană interesată, potrivit unui comunicat transmis ieri.

De asemenea, Asociaţia solicită Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare dispunerea măsurilor necesare pentru convocarea unei Adunări Generale a Acţionarilor SIF Banat-Crişana pentru alegerea a doi administratori deoarece în cadrul AGOA din 28 aprilie 2011 drepturile aceloraşi fonduri au fost suspendate, acestea neputând să îşi exercite dreptul de a alege membri în Consiliul de Administraţie.

Grupul de acţionari prezumaţi că "au o politică comună în legătură cu SIF Banat-Crişana" este format din fondurile Carpatica Stock, AZT Moderato- fond de pensii facultative administrat de Allianz, AZT Viitorul Tău - fond de pensii privat adminis-trat de Allianz, STK Emergent, Vital fond de pensii administrat privat de BT Aegon, BT Maxim administrat de BT Asset Management, Carpatica Global-administrat de SAI Carpatica, Napoca - administrat de Globinvest, AZT Vivace - fond de pensii facultative administrat de Allianz, societatea de administrare a investiţiilor STK Financial, Clairmont Holdings, Broudhurst Investments, ING International Romanian Equity, Leo Overseas şi East Capital Balkan.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai specialistilor de la CNVM, voi nu vedeti cine hotaraste in AGA la sifuri ? 10% din actionari. Dati jos ochelarii aia de cal si eliminati pragul. Cum ar fi ca salriile voastre nesimtite sa le hotarasca 10 % din investitori. Aveti grija cu cadourile de Mos Niculae si Craciun ca sau montat camere de luat vederi si bat pana in parcare la portbagaje.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb