PENTRU ACEST AN: Cota medie de impozit pe venit la nivel mondial a crescut cu 0,3 puncte procentuale

F.A.
Internaţional / 23 octombrie 2013

Cota medie de impozit pe venit, la nivel mondial, a crescut cu 0,3 puncte procentuale, arată un studiu realizat de KPMG International, marcând al doilea an consecutiv de creştere, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Astfel, în anul acesta a fost înregistrat al doilea cel mai mare număr de creşteri ale cotei de impozit (9 ţări), arată studiul KPMG.

Cea mai mare creştere a cotei de impozitare a avut loc în Statele Unite ale Americii (SUA), unde expirarea reducerilor fiscale acordate în timpul administraţiei Bush a adus o creştere a cotei federale, de la 35% la 39,6%, informează comunicatul citat.

Slovenia s-a remarcat prin cea mai mare majorare a cotei, şi anume o creştere de 9 puncte procentuale, de la 41% la 50%, arată sursa citată.

René Philips, Directorul Global al departamentului International Executive Services din cadrul KPMG a declarat: "Vizarea persoanelor cu venituri mari reprezintă pentru guverne o modalitate de a obţine venituri suplimentare şi de a arăta contribuabililor că se iau măsuri corecte şi necesare pentru binele ţării lor".

În India, odată cu introducerea unui nou impozit temporar pentru persoanele cu venituri mari, a fost impusă o taxă suplimentară de 10% din impozitul plătit de persoanele fizice cu un venit anual peste 10 millioane de rupii indiene, conform aceluiaşi comunicat.

De asemenea, Republica Cehă a aplicat un impozit temporar de 7%, sub numele de "suprataxă de solidaritate" pentru veniturile de peste 1.242.432 coroane cehe.

Studiul realizat de KPMG arată că Japonia şi-a majorat cea mai ridicată cotă cu 0,84 puncte procentuale, ca urmare a introducerii unei "Suprataxe Speciale de Reconstrucţie", pe care guvernul japonez a introdus-o pentru a ajuta la finanţarea costurilor de reconstrucţie după marele cutremur din estul Japoniei, din 2011.

În Letonia a fost diminuată cota unică de impozitare cu 1 punct procentual, ca parte a unei acţiuni eşalonate de reducere a cotei, de la 25% la 20%, până în 2015, iar Grecia a redus cota maximă cu 3 puncte procentuale (de la 45% la 42%), mai precizează sursa citată.

Cea mai notabilă scădere a avut loc în Marea Britanie, unde cea mai mare cotă a fost redusă de la 50% la 45% începând cu 6 aprilie 2013. Pe parcursul celor trei ani de funcţionare, cota de 50% aplicată în Marea Britanie a fost foarte criticată pe seama faptului că determina persoanele cu venituri ridicate să plece în străinătate şi acţiona ca un factor de descurajare a spiritului antreprenorial.

Mădălina Racoviţan, Partener în cadrul KPMG în România şi coordonatorul departamentului People Services a declarat: "Francezii au fost, în mod tradiţional, toleranţi cu privire la impozitele şi contribuţiile sociale mari, considerându-le preţul pe care trebuie să îl plătească pentru servicii publice de calitate şi beneficii sociale. Mai mult decât atât, opinia publică a fost, în general, dezaprobatoare faţă de persoanele bogate care au părăsit Franţa pentru a scăpa de cota propusă de 75%. Cu toate acestea, se pare că un număr tot mai mare de cetăţeni francezi sunt preocupaţi de nivelul ridicat al taxelor, în special când calitatea serviciilor publice pare a fi în declin. Va fi interesant de văzut cum va fi tratată problema impozitării în viitoarele campanii electorale atât locale, cât şi europene", potrivit comunicatului citat.

KPMG este reţeaua globală de firme de servicii profesionale care furnizează servicii de audit, consultanţă fiscală şi în domeniul afacerilor.

În ţara noastră şi Republica Moldova, KPMG îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor şase birouri din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Chişinău.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb