PENTRU ACEST AN "Cramele Halewood" estimează vânzări în creştere

Flori Ioniţă
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 19 octombrie 2012

Dan Munteanu: "Nu cred ca în istorie să se mai fi întâmplat să fie nişte influenţe atât de puternice, cum a fost anul acesta".

Dan Munteanu: "Nu cred ca în istorie să se mai fi întâmplat să fie nişte influenţe atât de puternice, cum a fost anul acesta".

Vânzările înregistrate în acest an de "Cramele Halewood" vor înregistra o creştere de 2-4%, comparativ cu anul trecut, când cifra de afaceri a depăşit valoarea de 10-10,5 milioane de euro, potrivit lui Dan Munteanu, directorul general al companiei producătoare de vin.

Domnia sa a precizat: "În primul semestru din 2012 am avut două luni dezastruoase - ianuarie şi februarie - cu ninsori mari şi am avut o scădere faţă de perioada similară din 2011. În cel de-al doilea semestru, începând din iulie, au fost alte două luni dezastruoase - iulie şi august - cu secetă, ceea ce a dus din nou la o scădere faţă de cea de-a doua parte a lui 2011. Per total, sperăm să terminăm anul cu o creştere de 2-4%, în condiţiile în care lucrurile evoluează bine. Septembrie a fost o lună bună, octombrie se arată la fel, astfel încât să recuperăm dezastrul din cele patru luni. De altfel, nu cred ca în istorie să se mai fi întâmplat să fie nişte influenţe atât de puternice, cum a fost anul acesta".

Vânzările sunt afectate de sezonalitate, fiind mai mari în anotimpul de primăvară şi în perioada Sărbătorilor de Iarnă, a mai precizat domnul Munteanu, subliniind că de Crăciun unele companii pot realiza şi 40% din cifra de afaceri.

Aacerile agregate ale grupului "Halewood" România se cifrează la aproximativ 10-11 milioane de euro pe an.

În ceea ce priveşte producţia de anul acesta, Dan Munteanu a precizat că vinurile au un conţinut mare de alcool, ca urmare a secetei, producţia fiind mai redusă cu circa 20% faţă de anul trecut, din aceeaşi cauză, în unele zone putându-se vorbi şi de o scădere a producţiei de 50%.

"Ne aşteptăm ca nu doar pe piaţa românească, ci şi pe cea internaţională să crească preţurile la vin'', a mai precizat reprezentantul companiei.

Domnia sa a adăugat că, în ultimii trei ani, întreaga piaţă a vinului din România a înregistrat scăderi estimate la 20 - 30%, de la 450 de milioane de euro la 350 milioane de euro. Compania recuperează, însă, prin faptul că în jur de 40% din producţia sa de vin merge la export. În plus, 10% din producţia de vin spumant, care este de 200.000 de sticle anual, este vândută la export, în ţări precum Marea Britanie, Danemarca, Japonia sau Thailanda. Vinul spumant este produs sub brandurile "Rhein Extra" şi "Prahova Valley".

Unul dintre soiurile de struguri folosite la producerea vinului spumant la "Cramele Halewood" este "Iordana", vinurile obţinute din acest soi având aciditate mare şi conţinut redus de alcool.

"Cramele Halewood" împlinesc, anul acesta, 120 de ani de la fondarea Pivniţelor "Rhein Azuga", cel mai vechi loc unde se produce fără întrerupere vin spumant după metoda tradiţională "Champenoise". Evenimentul este marcat prin lansarea unei ediţii limitate de spumant - "Rhein Extra Brut Imperial Cuvee Anniversaire". Acest spumant, produs într-un lot de doar 1.400 de sticle, are la bază vinuri fermentate separat din soiul "Chardonnay", în asamblaj de "Riesling de Rin", într-un procent mic.

Grupul "Halewood" România este format din "Cramele Halewood", "Halewood România", "Domeniile Halewood" şi "Halewood International Premium Imports".

Grupul deţine peste 350 de hectare de vie plantate în perioada 2002-2009, cu o investiţie de peste şapte milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb