PENTRU CĂ NU AU CONVOCAT ACŢIONARII  Tudor Ciurezu şi alţi trei administratori ai SIF5, amendaţi de ASF

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 23 octombrie 2019

Tudor Ciurezu şi alţi trei administratori ai SIF5, amendaţi de ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a amendat pe Tudor Ciurezu preşedintele SIF Oltenia (SIF5) şi alţi trei administratori cu suma de 30.000 de lei, pentru că nu au aprobat convocarea acţionarilor SIF5 la solicitarea SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), se arată într-un raport al SIF-ului din Craiova remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pe lângă Tudor Ciurezu, ceilalţi administratori amendaţi de supraveghetorul pieţei sunt Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian, adică toţi cei patru membri ai Consiliului de Administraţie ai SIF-ului cărora SIF1 şi SIF4 le cer demiterea din funcţie, coform solicitării din data de 11 iunie 2019.

Decizia Autorităţii poate fi contestată în termen de 30 de zile de la data emiterii, demers care totuşi nu suspendă executarea sancţiunii, se arată în comunicatul SIF5.

SIF Oltenia a respins până acum de mai multe ori convocarea AGA pe motivele scăderii cotei de deţinere a acţionarilor solicitanţi sub pragul legal şi statutar de 5% din capitalul social al SIF-ului şi a neîndeplinirii unor condiţii legale de formă şi fond a cererii formulate de SIF1 şi SIF4.

La jumătatea acestei luni, Tribunalul Dolj a solicitat conducerii SIF Oltenia să convoace AGA în termen de 60 de zile de la emiterea deciziei şi a stabilit ca adunarea să fie prezidată de reprezentantul legal al SIF Banat-Crişana, adică de preşedintele şi directorul general Bogdan Drăgoi.

Hotărârea instanţei nu este definitivă, iar reprezentanţii SIF Oltenia susţin că vor formula apel, în termenul prevăzut de lege, 30 de zile de la comunicare.

Şi Tudor Ciurezu a cerut convocarea acţionarilor SIF1 pentru revocarea conducerii SIF Banat - Crişana, formată din Bogdan Drăgoi şi Radu Răzvan Străuţ, puncte care au fost respinse în AGA de la Arad a SIF1, din data de 20 iunie.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Marii legisti de la SIF 5, marii apropiati de micii actionari si de interesele acestora.Asta le este adevarata fata.Oare era nevoie sa se ajunga aici?Daca se cred buni sa mearga in fata actionarilor la AGA si sa ii convinga de faptul ca isi merita pozitiile pe care le-au ocupat de atata timp.

    1. N- ai inteles nimic. Vin niște tipi ,unii cochetand cu pușcăria care dețin deja 2 Sifuri neperformante si vor un al treilea performant. Dacă ar reuși, ar continua. ..

      Daca sunt neperformante, atunci de ce s-au cumparat actiuni la ele? Din ambitia unei persoane gestionam banii societatii in mod pagubos?Oricum era o parere personala si nu intentionez sa polemizez pe acest subiect cu nimeni.Cred ca am dreptul la o parere.Am cateva mii de actiuni la doua dintre aceste societati si nu am votat niciodata.

      Se bat cu pumnul in piept ca apara interesele actionarilor astea de la SIF Craiova, dar defapt isi apara propriile interese, salariile imense pe care le au si slugile pe care le comanda.Sunt 5-6 persoane acolo care nu fac decat sa execute ordinele lui ciurezu pe niste salarii imense, cum ar fi Anina, Stoian, Pauna,Calitoiu, Patrichi si avocata aia Popa care reprezinta chipurile SIF-ul in instante pe bani grei de la celelalte societatii pe care le conduce tot Ciurezu. Dar am si eu o intrebare dl Ciurezu… de ce mai aveti angajati juristi pe la societatile pe care le conduceti? Rusinica...

      Acesti administratori de la SIF5, care au respins de mai multe ori convocarea AGA pe motivele scăderii cotei de deţinere a acţionarilor solicitanţi sub pragul legal şi statutar de 5% din capitalul social al SIF-ului şi a neîndeplinirii unor condiţii legale de formă şi fond a cererii formulate de SIF1 şi SIF4, Au incercat sa traga cat mai mult de timp chear daca stiau ca vor fi amendati de ASF, pentru a face curatenie in contabilitatea SIF Oltenia si la celellalte societatii ale SIF-ului unde Ciurezu a obligat directorii sa faca numai ce vrea el. Oricum are ciurezu bani sa le plateasca la toti amenzile ca doar asa le-a promis daca fac toti ca el si voteaza impotriva convocarii AGA. Cei de la ASF trebuiau sa trimita un supraveghetor pe toata perioada in care cei de la SIF nu au vrut sa aprobe convocarea AGA pentru a nu putea sa mai faca curatenie in contabilitate. Are ciurezu multe de ascuns chear nu v-ati prins ? Asta a fost motivul pentru care nu s-a aprobat convocarea AGA la solicitarea actionarului majoritar.

    Se strânge latul ciurezule

    Vezi cum a ajuns filimon 

    La tine cred ca o sa fie mai grav

    Răbdare și tutun 

    Da, se bat cu pumnii in piept ca apăra interesele acționarilor. Sa convoace AGA și atunci vedem dacă ii mai vor acționarii. Câinii nu pleacă din USA măcelăriți.

    Bravos Leonardo Badea, ai facut treaba. Pe gasca aia de la SIF1 si SIF4, pe cand ii amendezi???

    ASF inchide ochii la concertarea SIF1 si SIF4 cu toate fondurile alea administrate de SWISS CAPITAL si OPUS ch arTRED, la care n-a constatat nici o neregularitate referitor la persoane implicate, desi angajati de la SWISS sunt in Comitetul Reprezentantilor la SIF4 si fosti angajati de la OPUS ch arTRED sunt in CA de la SIF1. 

    ASF, sub semnatura lui Leonardo Badea a aprobat o oferta de rascumparare de actiuni la SIF1, la un pret cu discount de 50% fata de VUAN, neintrebandu-se nici un moment ce asunder 1,2 miliarde de lei la SIF1.

    Nu poti decat sa te gandesti ca SIF1 i-a mituit pe fomistii de la ASF, caci altfel nu-ti poti explica asemenea opratiuni. 

    1. La sif 4 s-a facut oferta de rascumparare la peste 60 % discount...La un VUAN de aprox. 2 ron s-a rascumparat la 0.72.

      Sunt curios ce va spune curtea de apel Craiova in apel. Dacă va menține sentința , Carmnen Popa și judecătorul sau judecătoarea trebuie închiși!

      Asta care scrie ca are câteva mii de acțiuni este salariat sif 5 sau pensionat dar cu funcții in societățile sif 5. La puscarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb