PENTRU COSTURI CU LUCRĂRI DE DEZAFECTARE ŞI REFACERE A MEDIULUI  Ministerul Mediului trebuie să ramburseze către OMV Petrom peste 288 milioane lei

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 29 iulie 2020

Ministerul Mediului trebuie să ramburseze către OMV Petrom peste 288 milioane lei

Ministerul Mediului trebuie să ramburseze către OMV Petrom (SNP) suma de 287,62 milioane lei plus dobânzi, conform unei decizii finale emise de Tribunalul Arbitral în arbitrajul iniţiat de OMV Aktiengesellschaft la Camera Internaţională de Comerţ de la Paris împotriva autorităţilor din ţara noastră, se arată în raportul grupului petrolier publicat astăzi pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Hotărârea are la bază anumite notificări de pretenţii neplătite de către Ministerul Mediului pentru costurile suportate de OMV Petrom cu privire la lucrări de dezafectare de sonde şi de refacere a mediului.

"Tribunalul arbitral a solicitat Ministerului Mediului să ramburseze OMV Petrom suma de 287,62 mil lei (aproape întreagă suma solicitată iniţial) şi dobânda aferentă. Impactul deciziei este reflectat în rezultatele pentru trimestrul al doilea din 2020 şi se referă în principal la recunoaşterea unui venit din dobânzi în rezultatul financiar net", se arată în raportul OMV Petrom.

Grupul petrolier menţionează că, în trimestrul al doilea al anului, rezultatul financiar net s-a îmbunătăţit la 87 milioane lei, de la 29 milioane lei în trimestrul al doilea din 2019, în principal că urmare a recunoaşterii unui venit din dobânzi rezultat în urmă finalizării procedurilor arbitrale iniţiate de OMV Aktiengesellschaft la Camera Internaţională de Comerţ de la Paris împotriva Ministerului Mediului din ţara noastră.

Pentru primul semestru al acestui an, profitul net al grupului petrolier a fost de 867 milioane de lei, cu 56% sub cele 1.975 milioane lei obţinute la jumătatea anului trecut, în timp ce pentru trimestrul al doilea, rezultatul net raportat de OMV Petrom s-a ridicat la 214 milioane lei, în scădere cu 74% comparativ cu cel din aceeaşi perioadă a anului 2019, de 823 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb