PENTRU ÎNDEPLINIREA ATRIBUŢIILOR DE SERVICIU ŞI ÎNALT PROFESIONALISM  Ilie Botoş a primit de la Traian Băsescu "Virtutea Militară"

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Politică / 3 ianuarie 2011

Ilie Botoş, adjunctul Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA)

Ilie Botoş, adjunctul Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA)

Conducerea Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării a fost decorată de preşedintele României

Şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), Gheorghe Savu, şi adjunctul său, Ilie Botoş, au fost deco-raţi la finalul anului trecut cu Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.

Cei doi au primit decoraţiile "în semn de apreciere deosebită pentru înaltul profesionalism, dăruirea şi devotamentul dovedite în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu". Propunerea decorării a aparţinut ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, potrivit unui decret publicat, recent, în Monitorul Oficial

Ilie Botoş este fostul şef al Parchetului General, în mandatul căruia a fugit din ţară teroristul Omar Hayssam, şi a mai fost decorat de preşedintele Traian Băsescu şi în 2007, de Ziua Armatei. Atunci, Ilie Botoş a fost ridicat la rangul de general-maior cu două stele din funcţia pe care a deţinut-o, de general de brigadă al Ministerului Apărării.

Botoş a intrat în sistemul militar după ce a demisionat, în 2006, de la conducerea Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Botoş a condus Parchetul General în perioada 2003-2006, iar demisia sa a fost pusă pe seama fugii din ţară a lui Omar Hayssam. La acel moment au mai demisionat şi şefii serviciilor secrete SRI, SIE şi DGIPI.

Fostul procuror general a susţinut, la acel moment, că a demisionat din "motive personale" şi că este nevoie de o anchetă care să lămurască cine sunt cei responsabili de fuga sirianului condamnat în ţara noastră la 20 ani de închisoare după scandalul răpirii jurnaliştilor români în Irak.

Preşedintele Traian Băsescu susţinea, în acele vremuri, cu prilejul unei ceremonii de depunere a jurământului de credinţă de către absolvenţii Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", că "încă ne jucăm cu infractori care ne scapă" şi "încă vedem structuri ale statului ticăloşit acţionând în viaţa de zi cu zi".

Prin acelaşi decret prezidenţial, şi generalul-maior Valeriu Nicuţ, locţiitorul şefului Statului Major General pentru operaţii şi instrucţie, a fost decorat cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Ofiţer.

În 2005, fostul ministru al Apărării, Teodor Atanasiu, l-a demis pe generalul de brigadă Valeriu Nicuţ din funcţia de şef al Direcţiei Planificare Strategică din Statul Major General din cauza faptului că acesta din urmă confirmase, public, că România şi SUA au ajuns la un acord pentru amplasarea unei baze militare americane lângă Constanţa, fără să fie autorizat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb