PENTRU INDUCEREA ÎN EROARE ŞI PREJUDICIEREA ACŢIONARILOR DIICOT a trimis în judecată doi directori ai unei companii de la BVB

A.I.
Piaţa de Capital / 5 august 2021

DIICOT a trimis în judecată doi directori ai unei companii de la BVB

Este vorba probabil despre Romcab, condusă de Zoltan Prosszer

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au trimis în judecată două persoane, ce aveau calitatea de administrator şi director general a unei companii listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pentru prezentarea cu intenţie a unor situaţii financiare inexacte privind condiţiile economice ale companiei, se arată într-un comunicat de astăzi al DIICOT.

Conform notificării Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, prejudiciul în acest dosar este de 4,9 milioane de lei.

Notificarea nu specifică numele emitentului, dar din descriere reiese că este vorba, probabil, despre Romcab, companie care a intrat în insolvenţă la cerere după ce, în februarie 2017, raportase o pierdere de 180 milioane de lei pentru anul anterior, pe fondul deprecierii stocurilor, de la 630 milioane de lei, la 30 septembrie 2016, la 499 milioane de lei, la 31 decembrie 2016.

Conform comunicatului DIICOT, cele două persoane trimise în judecată sunt directorul general şi cel economic de atunci al companiei. La acea vreme, directorul general al Romcab era Zoltan Prosszer, iar director economic Dana Neţoi.

În raportul de astăzi se menţionează că, în datele de 11 august 2016 şi 15 noiembrie 2016, în calitate de director general şi membru al Consiliului de Administraţie, unul dintre inculpaţi a controlat şi coordonat întocmirea/a aprobat şi implicit a determinat aducerea la cunoştinţa acţionarilor firmei, prin publicarea pe site-ul operatorului de piaţă, a rapoartelor financiare intermediare aferente primului semestru din 2016, respectiv trimestrului al treilea al aceluiaşi an, care conţineau indicatori financiari (situaţia stocurilor, situaţia cheltuielilor şi rezultatul curent) ce nu reflectau condiţiile economice reale ale societăţii.

Conform notificării, în data de 11 august 2016, inculpatul, a controlat şi coordonat întocmirea raportului financiar intermediar nereal aferent primului semestru din 2016, (în calitate de director general) respectiv a aprobat raportul (în calitate de membru al consiliului de administraţie), şi implicit a determinat aducerea sa la cunoştinţa acţionarilor firmei. În data de 15 noiembrie 2016, a procedat la fel ca în luna august în ceea ce priveşte raportul companiei pentru trimestrul al treilea al anului.

"Totodată, în data de 23 ianuarie 2017, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii admise la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti, inculpatul a semnat un comunicat publicat pe site-ul BVB, prin care a adus la cunoştinţa acţionarilor informaţii nereale cu privire la situaţia înregistrată de societate din perspectiva incidentelor de plată (şi implicit a cauzelor lipsei de lichiditate), prin sublinierea caracterului temporar al dificultăţilor financiare, care în fapt nu corespundeau cu informaţiile cunoscute de conducerea societăţii la acea dată despre situaţia economică structural deficitară a emitentului", se mai arată în comunicatul DIICOT.

Într-adevăr, în acea dată, compania publica pe site-ul BVB un comunicat semnat de Zoltan Prosszer, referitoare la anumite incidente de plată, în care se estima că în perioada imediat următoare se va intra în cursul normal al activităţii iar plăţile se vor relua în scurt timp.

Referitor la cel de-al doilea inculpat, directorul economic, în notificarea DIICOT se menţionează că, la datele 11 august 2016 şi 15 noiembrie 2016, a întocmit/avizat şi implicit a determinat aducerea la cunoştinţa acţionarilor firmei a rapoartelor financiare intermediare, ce nu reflectau condiţiile economice reale ale companiei.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti, se mai menţionează în raportul de astăzi al DIICOT.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. nu probabil, ci sigur.

    Greu, foarte greu. A durat ani. In felul asta îți vine să nu mai investesti.

    - conducerea SIF1

    - mai nou, Mihail Cotes de la AirClaim 

    1. Eu m-am gândit la BRK

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb